in het nieuws

Hoorzaken

Bloed uit oren passagiers na wegvallen druk toestel Ryanair (zo, 15 jul 2018)
Door snelle drukverandering tijdens een vlucht van Ryanair hebben meerdere passagiers last van hun oren gekregen. Bij sommige kwam er bloed uit hun oren, anderen kregen last van tinnitus ook wel oorsuizen genoemd. Volgens de website van de NOS is tijdens de vlucht van Dublin naar Zadar in Kroatië plots de druk weggevallen. Hierbij zijn […] The post Bloed uit oren passagiers na wegvallen druk toestel Ryanair appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Meer dan helft ouders vindt gehoorverlies kind gevaar bij fietsen (ma, 09 jul 2018)
55% van de ouders denkt dat het gehoorverlies van hun kind een gevaar vormt tijdens het fietsen. Dat blijkt uit onderzoek van NSDSK en Kentalis die samen onderzoek hebben gedaan naar het fietsgedrag en de fietsbeleving van dove, slechthorende en horende kinderen tussen de 6 en 13 jaar. Uit het onderzoek blijkt ook dat dove […] The post Meer dan helft ouders vindt gehoorverlies kind gevaar bij fietsen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Tinnitus retraite in Portugal georganiseerd door InSentis (vr, 06 jul 2018)
InSentis, aanbieder van behandelingen van tinnitus in Nederland, organiseert op een fraaie natuurlocatie in Portugal een tinnitus retraite die gefocust is op een duurzaam herstel van de (samengaande) klachten. Deze door Insentis genoemde ‘Inner Silence Tinnitus Retreat’ bestaat uit een uitgebreid programma. Tijdens en na deze retraite reiken de organisatoren instrumenten en methodieken aan waarmee […] The post Tinnitus retraite in Portugal georganiseerd door InSentis appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Starkey Soundlens IQ: onzichtbare hoortoestellen (do, 05 jul 2018)
Deze week is de Starkey Soundlens IQ geïntroduceerd. De Starkey Soundlens IQ ’s zijn onzichtbare hoortoestellen die in de gehoorgang gedragen worden. De Soundlens IQ is de opvolger van de Soundlens Synergy en maakt onderdeel uit van de recent geïntroduceerde IQ serie van Starkey. De aanpak in de iQ serie is erop gericht om een […] The post Starkey Soundlens IQ: onzichtbare hoortoestellen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Huiskamerbijeenkomsten OPCI tweede helft 2018 (wo, 04 jul 2018)
OPCI organiseert huiskamerbijeenkomst bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de mogelijkheden van een cochleair implantaat (CI) en voor mensen die al een CI hebben en vragen hebben over het gebruik ervan. Ook is er informatie over aanvullende hoorhulpmiddelen die te gebruiken zijn samen met een CI. Wanneer u een CI overweegt en er […] The post Huiskamerbijeenkomsten OPCI tweede helft 2018 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nieuwe website KIPA bevordert kennisdeling en implementatie kennis in kinderaudiologie  (ma, 02 jul 2018)
Oticon heeft recent de KIPA website gelanceerd. Het doel van de website is om kennisbronnen op het gebied van kinderaudiologie toegankelijk te maken en kennis te implementeren in de praktijk.  KIPA  KIPA staat voor Knowledge and Implementation in Paediatric Audiology. De website is ontwikkeld en wordt financieel ondersteund door zowel de hoortoestellen divisie van Oticon als […] The post Nieuwe website KIPA bevordert kennisdeling en implementatie kennis in kinderaudiologie  appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oorcollege JewelEar in Nootdorp: “Innovatie van hoortoestellen” (wo, 27 jun 2018)
Audiciensbedrijf JewelEar gevestigd in zowel Gouda als Nootdorp organiseert een interessant Oorcollege voor slechthorenden. Het Oorcollege dat gaat over innovatie van hoortoestellen zal plaatsvinden op woensdag 11 juli om 19:30 uur in het Van der Valk Hotel in Nootdorp. De nieuwste ontwikkelingen in hoortoestellen zullen aan bod komen en ook is er aandacht voor de […] The post Oorcollege JewelEar in Nootdorp: “Innovatie van hoortoestellen” appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

WOW Workshop hoorhulpmiddelen: 3 juli 2018 in Utrecht (wo, 20 jun 2018)
Op dinsdagmiddag 3 juli organiseert CTalents samen met Hooridee en Hoorexpert de WOW workshop hoorhulpmiddelen in Utrecht. De workshop is voor een ieder met gehoorverlies en de organisatoren willen slechthorenden laten ervaren hoe het wél kan. Veel slechthorenden zijn aan het eind van de dag doodmoe en realiseren zich vaak nog niet hoeveel energie bijvoorbeeld […] The post WOW Workshop hoorhulpmiddelen: 3 juli 2018 in Utrecht appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Ponto Experience Day van Oticon Medical een succes (di, 19 jun 2018)
Afgelopen zaterdag 16 juni organiseerde Oticon Medical de Ponto Experience Day waarbij 30 Ponto Pro (Plus) dragers waren uitgenodigd om zelf de Ponto 3 SuperPower te ervaren. Met een onverwachte hoofdrol voor Genesis… Ponto 3 zelf ervaren Om alle Ponto Pro (Plus) dragers – tijdelijk – een Ponto 3 SuperPower te laten ervaren, was een […] The post Ponto Experience Day van Oticon Medical een succes appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Informatiebijeenkomst over cochleaire implantaten – juli-augustus 2018 (ma, 18 jun 2018)
Kom meer te weten over CI en stel uw vragen aan CI gebruikers Wilt u meer weten over zware slechthorendheid en over de mogelijkheden als hoorapparaten alleen niet meer volstaan? Bent u benieuwd naar cochleaire implantatie en wilt u praten met CI gebruikers? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan een […] The post Informatiebijeenkomst over cochleaire implantaten – juli-augustus 2018 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen