in het nieuws

Hoorzaken

Hoortoestelletje ‘voâh wènag’ (di, 21 jan 2020)
Heeft u ook gekeken naar het programma Meldpunt? Ik vind het toch wel bijzonder dat hoortoestellen telkens weer als duur worden weggezet. Hoezo duur? Oké 4000 euro voor twee buitencategorie hoortoestellen is natuurlijk een forse investering, maar als je 5 jaar met je hoortoestel doet, kost je dat net aan 2,20 euro per dag. Daarvoor... Lees verder » The post Hoortoestelletje ‘voâh wènag’ appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Programma Meldpunt: “De harde handel in hoortoestellen” (Mon, 20 Jan 2020)
Afgelopen vrijdag is in het programma Meldpunt van omroep Max aandacht geweest voor de handel en wandel bij de verkoop van hoortoestellen. Bij het programma en ook bij Stichting Hoormij zijn klachten binnen gekomen dat audiciens met opzet te dure onverzekerde apparaten aanbevelen zodat ze er zelf meer aan verdienen. Sommige audiciens zouden gelijk hoortoestellen... Lees verder » The post Programma Meldpunt: “De harde handel in hoortoestellen” appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Van Boxtel hoorwinkels viert 65e verjaardag en trakteert (Tue, 14 Jan 2020)
Van Boxtel hoorwinkels bestaat 65 jaar. Om dit te vieren vergoedt het jubilerende audiciensbedrijf tijdelijk de kosten van hoortoestellen die de zorgverzekering niet vergoedt (met uitzondering van het eigen risico). Jubileumtraktatie Sinds 1955 neemt Van Boxtel hoorwinkels de tijd om samen met haar klanten de juiste hooroplossing te vinden. De hoorspecialist wil het 65-jarig jubileum... Lees verder » The post Van Boxtel hoorwinkels viert 65e verjaardag en trakteert appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Banenmarkt voor slechthorenden en doven (Mon, 13 Jan 2020)
Ben je slechthorend, doof of auditief beperkt? En op zoek naar een leuke werkgever met een nog leukere baan? Kom dan naar de 2e banenmarkt die Stichting Slakkenhuis organiseert. Waar: Bibliotheek Rotterdam, RotterdamWanneer: dinsdagmiddag 11 februari 2020 Tijd: 13.00 – 15.30 uur Vanwege privacy redenen worden er tijdens de banenmarkt geen foto’s gemaakt. Wat kun je verwachten?... Lees verder » The post Banenmarkt voor slechthorenden en doven appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Onderbuikgevoel en eigen voorkeur leidend bij behandelingen door KNO-artsen (Wed, 08 Jan 2020)
KNO-artsen laten zich bij beslissingen voor de keuze van een klinische behandeling meer leiden door hun eigen voorkeur en onderbuikgevoel, dan door de laatste stand van wetenschappelijk onderzoek en bewijs (Evidence Based Medicine). Dit komt naar voren uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Leids Universitair Medisch Centrum. Eerder onderzoek liet zien... Lees verder » The post Onderbuikgevoel en eigen voorkeur leidend bij behandelingen door KNO-artsen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Rondleidingen in het Amsterdam Museum voor slechthorende en dove bezoekers (2020) (Tue, 07 Jan 2020)
Ook in 2020 organiseert het Amsterdam Museum rondleidingen voor slechthorende en dove bezoekers. Het museum geeft de rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal of met een schrijftolk. Amsterdam Museum vertelt verhaal over de stad Amsterdam Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal over het toen, nu en straks van de stad Amsterdam. Er zijn twee vaste tentoonstellingen: één... Lees verder » The post Rondleidingen in het Amsterdam Museum voor slechthorende en dove bezoekers (2020) appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oticon EduMic: draadloze microfoon voor in de klas (Fri, 03 Jan 2020)
De nieuwe EduMic van Oticon is een microfoon die de stem van leerkracht opvangt en draadloos overstuurt naar de hoortoestellen van een of meerdere kinderen in de klas. De EduMic is gebruiksvriendelijk, klein en comfortabel te dragen. De microfoon werkt naadloos samen met meerdere Oticon hoortoestellen zoals de Oticon Opn Play, de Xceed Play, Oticon... Lees verder » The post Oticon EduMic: draadloze microfoon voor in de klas appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Informatiebijeenkomsten Phonak Accessoires en hoortoestellen voor AB CI dragers in 2020 (Mon, 30 Dec 2019)
Advanced Bionics (AB) organiseert in 2020 ook weer Phonak Accessoire Informatiesessies voor dragers van een cochleair implantaat (CI) van AB. Bij CI-dragers blijkt een groeiende behoefte aan uitgebreide informatievoorziening over accessoires en ook over mogelijke oplossingen voor het andere oor. Denk bij accessoires aan oplossingen voor de tv, telefoneren en verstaan in gezelschappen. Accessoires In uitdagende... Lees verder » The post Informatiebijeenkomsten Phonak Accessoires en hoortoestellen voor AB CI dragers in 2020 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Gehoorschade door vuurwerk: KNO-artsen willen verbod op consumentenvuurwerk (Thu, 26 Dec 2019)
Omdat KNO-artsen jaarlijks met gehoorschade door vuurwerk in hun praktijk worden geconfronteerd, pleiten ook zij voor een verbod op consumentenvuurwerk. Ze willen zo schade aan het gehoor door vuurwerk in de toekomst voorkomen. Ieder jaar lopen vele honderden mensen letsel aan handen, benen, ogen, gezicht en ook oren op. Dit zijn vaak kinderen en jongeren... Lees verder » The post Gehoorschade door vuurwerk: KNO-artsen willen verbod op consumentenvuurwerk appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

CI informatiebijeenkomst Oticon Medical op 18 januari 2020 (Wed, 25 Dec 2019)
Op zaterdag 18 januari organiseert Oticon Medical een cochleair implantaat (CI) informatie-bijeenkomst in het Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp.Een CI kan een oplossing bieden bij een ernstig gehoorverlies bijvoorbeeld wanneer hoortoestellen alleen niet meer voldoende soelaas bieden. Slechthorenden ervaren de overstap naar een CI dikwijls als een ingrijpende beslissing. De bijeenkomst van Oticon Medical... Lees verder » The post CI informatiebijeenkomst Oticon Medical op 18 januari 2020 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen