In het nieuws

Hoorzaken

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – april en mei 2024 – Schrijf in! (wo, 27 mrt 2024)
Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook komende maanden staan er weer tal van informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers als ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen. De CI-Informatiebijeenkomsten worden georganiseerd door zowel onafhankelijk platform OPCI als ook door fabrikanten van cochleair... Lees verder » The post Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – april en mei 2024 – Schrijf in! appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nieuw: reinigen oren bij de audicien (Tue, 26 Mar 2024)
Sinds kort kunnen cliënten door gecertificeerde audiciens hun oren laten reinigen. Deze audiciens volgden daarvoor een opleiding ontwikkeld door KNO-arts dr. Jan Rombout. Het reinigen met speciale apparatuur vindt plaats onder zijn online-supervisie. Het reinigen van het oor bij een audiciensbedrijf biedt voordelen voor zowel de cliënt als zijn audicien. Ook voor de huisarts heeft... Lees verder » The post Nieuw: reinigen oren bij de audicien appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Bimodal Smart App: nieuwe app voor gebruikers die een CI van Cochlear combineren met een hoortoestel van GN ReSound (Fri, 22 Mar 2024)
Goed nieuws voor gebruikers van een geluidsprocessor van Cochlear die op het andere oor een hoortoestel van GN ReSound dragen: binnenkort is de Bimodal Smart App beschikbaar. Daarmee is het mogelijk zowel de geluidsprocessor als het hoortoestel op het andere oor te bedienen vanuit één enkele app. Bimodal Smart App beheert twee apparaten tegelijkertijd Met... Lees verder » The post Bimodal Smart App: nieuwe app voor gebruikers die een CI van Cochlear combineren met een hoortoestel van GN ReSound appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Update voor Starkey Genesis AI hoortoestellen beschikbaar (Mon, 18 Mar 2024)
Goed nieuws voor gebruikers van de nieuwe Starkey Genesis AI toestellen. Deze maand heeft Starkey een update uitgebracht waar de dragers van het paradepaardje van Starkey direct van kunnen profiteren. Het installeren van de update kan de gebruiker eenvoudig zelf thuis doen. De doorgevoerde verbeteringen zorgen voor beter verstaan in uitdagende situaties en een groter... Lees verder » The post Update voor Starkey Genesis AI hoortoestellen beschikbaar appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Theatervoorstelling Talking Hands toont veelzijdigheid van onze handen (Thu, 14 Mar 2024)
Het Filiaal Theatermakers brengt de komende maanden de voorstelling Talkings Hands. De voorstelling die in diverse theaters in Nederland te zien zal zijn, toont de veelzijdigheid van onze handen. De gebarentolk die ook professioneel danser is, maakt onderdeel uit van de cast van het veelzijdige optreden. Ook muzikaal gezien is er veel te beleven: elektronische... Lees verder » The post Theatervoorstelling Talking Hands toont veelzijdigheid van onze handen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Hoortoestellen bieden voordelen bij onverklaarbare luisterproblemen (Tue, 12 Mar 2024)
Mensen met een goed gehoor maar die wel zogeheten onverklaarbare luisterproblemen ondervinden, blijken baat te hebben bij het dragen van hoortoestellen. Dat blijkt uit onderzoek van het Walter Reed National Military Medical Center. De wetenschappers publiceerden de resultaten van hun onderzoek begin maart in Healthcare. Opvallend resultaat is dat militairen met normale hoordrempels die tegelijkertijd... Lees verder » The post Hoortoestellen bieden voordelen bij onverklaarbare luisterproblemen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Schematherapie bij tinnitus kan problemen verminderen (Fri, 08 Mar 2024)
Schematherapie biedt mogelijkheden bij de aanpak van problemen die patiënten met tinnitus ervaren. Dat laten wetenschappers zien werkzaam bij het Tinnituscentrum en de Universiteit van Berlijn. Zij publiceerden hun bevindingen in Frontiers in Psychiatry. Het onderzoek komt met het eerste klinische bewijs dat de toepassing van het gebruik van zogeheten ‘schema-modi’ bij de behandeling van... Lees verder » The post Schematherapie bij tinnitus kan problemen verminderen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Sensoren in nieuw Oticon Intent hoortoestel snappen wat je wilt horen (Thu, 07 Mar 2024)
Het Deense Oticon Ianceerde afgelopen maandag in het NBC-congrescentrum te Nieuwegein haar nieuwe top hoortoestel: de Oticon Intent. Met de bewegingssensoren die de basis vormen van de 4D sensor techniek monitort het hoortoestel de luisterintenties van de drager. Oticon zegt daarmee zo nog beter tegemoet te kunnen komen aan de individuele luisterbehoeften.Zowel de chip als... Lees verder » The post Sensoren in nieuw Oticon Intent hoortoestel snappen wat je wilt horen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Internationaal congres Let’s Connect!: 22, 23 en 24 maart te Egmond aan zee (Wed, 06 Mar 2024)
Op 22, 23 en 24 maart 2024 vindt het internationaal congres Let’s Connect! plaats. Het congres dat Stichting Plots- en Laatdoven organiseert, wordt gehouden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. De stichting heeft een afwisselend programma samengesteld. Er zijn lezingen en werkgroepen verzorgd door ervaringsdeskundigen, sprekers werkzaam in het wetenschappelijke en klinische veld als... Lees verder » The post Internationaal congres Let’s Connect!: 22, 23 en 24 maart te Egmond aan zee appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Online informatiebijeenkomst over het Cochlear Osia-systeem -12 maart 2024 (Tue, 05 Mar 2024)
Wilt u graag meer te weten komen over hooroplossingen via beengeleiding en de mogelijkheid van het Cochlear Osia-systeem? Neem dan deel aan de online informatiebijeenkomst op dinsdagavond 12 maart aanstaande. Het Osia-systeem gebruikt een ander en betere manier van beengeleiding. Het systeem weet vooral in de hoge frequenties meer vermogen te leveren. Dat geluidsgebied is... Lees verder » The post Online informatiebijeenkomst over het Cochlear Osia-systeem -12 maart 2024 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen