in het nieuws

Hoorzaken

OPCI huiskamerbijeenkomsten eerste helft 2019 – Informatie over cochleair implantaten (do, 15 nov 2018)
OPCI organiseert huiskamerbijeenkomst bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de mogelijkheden van een cochleair implantaat (CI) en voor mensen die al een CI hebben en vragen hebben over het gebruik ervan. Ook is er informatie over aanvullende hoorhulpmiddelen die te gebruiken zijn samen met een CI. Wanneer u een CI overweegt en er […] The post OPCI huiskamerbijeenkomsten eerste helft 2019 – Informatie over cochleair implantaten appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

KinderGebaren-app van NSDSK wint prijs (Mon, 12 Nov 2018)
De KinderGebaren-app van de NSDSK heeft de Gehandicaptenzorgprijs 2018 gewonnen. Evelien Dirks die de app ontwikkelde mocht de prijs waar een geldbedrag van 10.000 euro mee gemoeid is, in ontvangst nemen. De prijsuitreiking vond plaats op de Kennismarkt in de Jaarbeurs Utrecht. KinderGebaren-app stimuleert ontwikkeling De jury van de Gehandicaptenzorgprijs koos voor de Kindergebaren-app van […] The post KinderGebaren-app van NSDSK wint prijs appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Tinnitus behandeling: wat werkt en wat niet en waar kunt u terecht? (Sun, 11 Nov 2018)
Veel mensen die hinder van tinnitus ondervinden, gaan op zoek naar een tinnitus behandeling. Dat is niet zo vreemd want tinnitus kan een flink negatief effect hebben op zowel het lichamelijk als het psychologisch welzijn. Maar liefst een op de vijf patienten rapporteert problematische tinnitus met verminderde slaap, concentratie en ook stemmingproblematiek. Psychotherapie blijkt werkzaam […] The post Tinnitus behandeling: wat werkt en wat niet en waar kunt u terecht? appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Phonak gebruikt Azure platform van Microsoft voor hoorzorg op afstand (Sat, 10 Nov 2018)
Phonak heeft de samenwerking opgezocht met Microsoft om hun hoorzorg op afstand mogelijk te maken. Hiervoor gebruikt Phonak het Azure platform van Microsoft. Met deze vorm van ‘cloud computing’ zijn audiciens in staat de nieuwe Phonak Audeo Marvel hoortoestellen op afstand bij te stellen. Dit kan vanuit iedere plaats ter wereld en werkt via de […] The post Phonak gebruikt Azure platform van Microsoft voor hoorzorg op afstand appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Signia Motion Charge&Go Nx: nieuw hoortoestel van Sivantos (Fri, 09 Nov 2018)
Sivantos introduceert deze week zijn nieuwe achter-het-oor hoortoestel de Motion Charge&GoO Nx. Het nieuwe hoortoestel heeft een oplaadbare Li-ion batterij en zorgt voor een natuurlijke klank van de eigen stem. Het nieuwe hoortoestel is makkelijk te bedienen en de drager kan via bluetooth genieten van het geluid van de tv, hifi en kan er handsfree […] The post Signia Motion Charge&Go Nx: nieuw hoortoestel van Sivantos appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nieuwe locatie voor Audiologisch Centrum Pento in Assen (Thu, 08 Nov 2018)
Het audiologisch centrum Pento in Assen gaat verhuizen. Dat staat te lezen op de website van het Dagblad van het Noorden. Op de huidige locatie die vlak bij het station ligt, zijn te veel lawaai en trillingen en het pand blijkt te klein. Vanaf 16 december is het centrum te vinden aan de veel stillere […] The post Nieuwe locatie voor Audiologisch Centrum Pento in Assen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Versterking stem docent zorgt voor betere verstaanbaarheid en schoolprestaties én spaart de stem van de leerkracht (Sun, 04 Nov 2018)
Een speciale stemversterker kan in een klas de verstaanbaarheid en schoolprestaties van leerlingen verbeteren én de stem van de leerkracht sparen.  Herrie in de klas of een slechte akoestiek van het klaslokaal hebben een flink aantal negatieve gevolgen. Zo is de juf of meester moeilijk verstaanbaar en gaat het ten koste van de concentratie van […] The post Versterking stem docent zorgt voor betere verstaanbaarheid en schoolprestaties én spaart de stem van de leerkracht appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nieuwe koptelefoon voor slechthorenden: Sonumaxx (Sat, 03 Nov 2018)
In de webshop is een nieuwe koptelefoon voor slechthorenden te verkrijgen: de Sonumaxx. Er zijn twee type koptelefoons van de nieuwe Sonumaxx: de Sonumaxx kinbeugel en de Sonumaxx met inductielus. Met de Sonumaxx koptelefoons kunt de tv weer goed verstaan en genieten van uw favoriete muziek via uw geluidsinstallatie. De Sonumaxx koptelefoon is een prima […] The post Nieuwe koptelefoon voor slechthorenden: Sonumaxx appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Vastzittende voorwerpen in oren en neus van kinderen kost Engelse Nationale Gezondheidsdienst 3 miljoen pond per jaar (Fri, 02 Nov 2018)
Kinderen blijken allerlei vreemde voorwerpen in hun oren en neus te stoppen. Denk hierbij aan sieraden, potloden, wattenstaafjes, stukjes gum, doperwtjes en kraaltjes. Dit veelal tot grote schrik van de ouders die zich vervolgens met hun kind naar de spoedeisende hulp spoeden. Het verwijderen van de voorwerpen kost de Engelse Nationale Gezondheidsdienst, de NHS, 3 […] The post Vastzittende voorwerpen in oren en neus van kinderen kost Engelse Nationale Gezondheidsdienst 3 miljoen pond per jaar appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Ook kinderen met matig gehoorverlies lopen achterstand op (Thu, 01 Nov 2018)
Veelal wordt gedacht dat kinderen die een matig gehoorverlies hebben alles wel mee krijgen en ook prima mee kunnen komen. Dat deze groep wel degelijk een achterstand op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en taal oploopt ten opzichte van hun goedhorende leeftijdgenootjes, blijkt uit het proefschrift van Evelien Dirks. De NSDSK-onderzoekster die op 31 oktober […] The post Ook kinderen met matig gehoorverlies lopen achterstand op appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen