in het nieuws

Hoorzaken

Workshops voor Cochlear CI-gebruikers (Cochlear Informatiecentrum Utrecht) (wo, 21 feb 2018)
Leer uw Cochlear CI-geluidsprocessor en accessoires nóg beter kennen! Bent u Cochlear CI-gebruiker en wenst u meer praktische informatie over het huidige aanbod Cochlear-geluidsprocessors (Nucleus 7, Kanso, Nucleus 6), de Cochlear draadloze accessoires of connectiviteit? Wilt u uw geluidsprocessor of randapparatuur, zoals de afstandsbediening of Smart App, nog beter leren gebruiken? Kom dan naar een […] The post Workshops voor Cochlear CI-gebruikers (Cochlear Informatiecentrum Utrecht) appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

MultiBeam Technology: nieuwe microfoontechniek van Phonak (ma, 19 feb 2018)
Phonak heeft begin deze maand een nieuwe microfoontechniek aangekondigd. Mensen met hoortoestellen en een cochleair implantaat kunnen hiermee beter verstaan, zeker in geroezemoes. De uitvinding die wordt toegepast in geavanceerde draadloze microfoons heeft van de fabrikant de naam ‘MultiBeam Technology’ meegekregen. De eerste wetenschappelijke resultaten met patienten laten een flinke verbetering in het herkennen van […] The post MultiBeam Technology: nieuwe microfoontechniek van Phonak appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Grotere kans op slechthorendheid na hartoperatie bij zuigelingen (zo, 18 feb 2018)
Zuigelingen die een hartoperatie hebben ondergaan, maken een grotere kans op slechthorendheid. De kans op gehoorschade na een hartoperatie is zelfs 20 keer groter dan normaal. Vroegtijdige gehoorscreening van deze geopereerde kinderen is cruciaal omdat ze het risico lopen op taal-, aandachts- en cognitieve problemen tegen de tijd dat ze vier jaar zijn. Dit staat […] The post Grotere kans op slechthorendheid na hartoperatie bij zuigelingen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Slechthorende pianist geeft als dank concerten in UMC Utrecht (do, 15 feb 2018)
Zeer ernstig slechthorend worden is al een ramp, maar wanneer je daardoor ook nog eens je beroep als musicus niet meer kan uitoefenen, is dat helemaal een nachtmerrie. Dit overkwam pianist Henk Wieman. Henk speelt al zijn hele leven piano en heeft meerdere cd’s uitgebracht.  Uit dank voor de geslaagde plaatsing van een cochleair implantaat, […] The post Slechthorende pianist geeft als dank concerten in UMC Utrecht appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nieuw: de Starkey iQ hoortoestellen (ma, 12 feb 2018)
Starkey introduceert volgende maand zijn nieuwe iQ series in Nederland. Er worden drie nieuwe series Starkey iQ hoortoestellen geïntroduceerd: de Muse iQ, de Halo iQ en de Soundlens iQ. De Starkey iQ hoortoestellen zullen vanaf 5 maart leverbaar zijn. Met de nieuwe aanpak in de iQ series beoogt de fabrikant een zeer natuurlijke hoorbeleving te […] The post Nieuw: de Starkey iQ hoortoestellen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Relatie ontdekt tussen gehoorverlies en ondervoeding in vroege jeugd (vr, 09 feb 2018)
Er blijkt een verband te bestaan tussen gehoorverlies en ondervoeding in de vroege jeugd. Dat blijkt uit onderzoek van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. De resultaten van het onderzoek dat uitgevoerd is in Nepal en een relatie laat zien tussen zowel chronische als acute ondervoeding en gehoorverlies op latere leeftijd, zijn te […] The post Relatie ontdekt tussen gehoorverlies en ondervoeding in vroege jeugd appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Negeren gehoorverlies schaadt man op psychisch en sociaal vlak (di, 06 feb 2018)
Ruim 40 procent mannen had achteraf eerder een oplossing voor hoorprobleem willen zoeken. Negeren gehoorverlies leidt tot psychische problemen Mannen (55+) onderschatten de impact van gehoorverlies op de kwaliteit van hun leven behoorlijk. Met alle gevolgen van dien, waaronder een vergrote kans op psychische klachten en belemmeringen op sociaal vlak. Hoewel vier op de vijf […] The post Negeren gehoorverlies schaadt man op psychisch en sociaal vlak appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

OogvoorOren.nl neemt audicien-aan-huis Tonen Audiologische Techniek over (do, 01 feb 2018)
Per direct zijn alle klanten en contracten van Tonen Audiologische Techniek overgenomen door OogvoorOren.nl, de naam Tonen zal op termijn verdwijnen. Voor de circa 4.000 klanten van Tonen zal er zo min mogelijk veranderen. Tonen werd in 2013 gestart met een anders dan gebruikelijk business- en servicemodel. Het primaire doel was de markt voor hoortoestellen […] The post OogvoorOren.nl neemt audicien-aan-huis Tonen Audiologische Techniek over appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oproep deelname aan online onderzoek naar fietsgedrag en fietsbeleving van dove en slechthorende kinderen (wo, 31 jan 2018)
Onderzoekers zijn benieuwd naar de fietsbeleving van dove en slechthorende kinderen en willen dat graag in kaart brengen. Ze roepen ouders van deze kinderen op om mee te werken aan het onderzoek met de naam  “Fiets je mee”. Ben je ouder van een doof of slechthorend kind tussen de 8 en 13 jaar? Help dan […] The post Oproep deelname aan online onderzoek naar fietsgedrag en fietsbeleving van dove en slechthorende kinderen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Widex kondigt als eerste de brandstofcel (fuel cell) aan als alternatief voor de oplaadbare batterij (di, 30 jan 2018)
De brandstofcel is een nieuwe techniek voor het leveren van energie aan hoortoestellen. Widex die reeds in 2011 de nieuwe techniek patenteerde, heeft samen met onderzoekers veel energie gestoken in de ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in een brandstofcel die geïntegreerd is in het hoortoestel zelf. Voor de hervulling kan het  hoortoestel met daarin de brandstofcel, […] The post Widex kondigt als eerste de brandstofcel (fuel cell) aan als alternatief voor de oplaadbare batterij appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen