in het nieuws

Hoorzaken

Beter Horen stopt met tinnitustherapie (do, 14 nov 2019)
De hoortoestelketen Beter Horen is afgelopen maand gestopt met het aanbieden van de Akoestische Neuromodulatietherapie bij tinnitus. De tinnitustherapie die voor 3000 euro werd aangeboden heeft volgens de website van Beter Horen een te bewerkelijk voortraject en zorgtraject waardoor de keten ermee stopt. Voor de werking van de door Beter Horen aangeboden geluidstherapie is, net […] The post Beter Horen stopt met tinnitustherapie appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Prentenboek De Hut van Haasje: over een haasje dat niet goed kan horen (Tue, 12 Nov 2019)
‘De hut van Haasje’ is een vrolijk verhaal over een haasje dat niet zo goed kan horen. Haasje heeft zin om in het bos een hut te bouwen met zijn vriendjes. Hij verstaat zijn vriendjes niet altijd, maar kan ze op een andere manier toch begrijpen. Het verhaal is geschikt om ‘bijzondere oren’ bespreekbaar te […] The post Prentenboek De Hut van Haasje: over een haasje dat niet goed kan horen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

SafeSoundApp inventariseert risico op gehoorschade en geeft advies (Sun, 03 Nov 2019)
In de SafeSoundApp kunnen bezoekers aangeven hoe vaak ze naar een concert of festival gaan, wat hun bezoekduur is en naar wat voor soort muziek ze daar luisteren. De SafeSoundApp geeft vervolgens aan of de bezoeker risico loopt op gehoorschade en welke gehoorbescherming hij/zij het best kan dragen in dit vrijetijdslawaai. Verantwoordelijkheid veilig horen bij […] The post SafeSoundApp inventariseert risico op gehoorschade en geeft advies appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Brandweermannen hebben grote kans op gehoorschade én tinnitus (Wed, 30 Oct 2019)
Ruim een derde van de brandweermannen in Detroit geeft aan last te hebben van gehoorproblemen en bijna de helft ervaart tinnitus. Bijna een derde van de brandweermannen geeft ook aan hun tinnitus als een probleem te ervaren. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de Universiteiten van Detroit en Michigan gepubliceerd in het International Journal […] The post Brandweermannen hebben grote kans op gehoorschade én tinnitus appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Directeur Marco Veenhuis neemt afscheid (Tue, 29 Oct 2019)
Marco Veenhuis legt per 1 november zijn taken neer als General Manager van Veenhuis Medical Audio. Richard Zoetemelk neemt zijn taken over. Zoetemelk is sinds de fusie van Widex en Sivantos eerder dit jaar algemeen directeur geworden van de gehele WS Audiology (WSA) organisatie in de Benelux. In goed overleg Marco Veenhuis heeft zijn stap […] The post Directeur Marco Veenhuis neemt afscheid appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Aandacht voor het gehoor in Dokters van Morgen op dinsdag 29 oktober om 21:25 uur bij AVROTROS (Fri, 25 Oct 2019)
Het programma van de AVRO-TROS Dokters van Morgen op NPO 1 besteedt dinsdag 29 oktober aandacht aan het gehoor. In het programma neemt Antoinette Hertsenberg de kijker mee naar de wereld van implantaten, krijgt de kijker informatie over behandeling bij tinnitus en ook de laatste innovaties op het gebied van hoortoestellen en gehoorbescherming komen aan […] The post Aandacht voor het gehoor in Dokters van Morgen op dinsdag 29 oktober om 21:25 uur bij AVROTROS appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Cochlear Nucleus 7 geluidsprocessor maakt telefoneren met Android telefoons mogelijk (Thu, 24 Oct 2019)
Dragers van een cochleair implantaat (CI) van Cochlear met daarbij de Nucleus 7-geluidsprocessor kunnen als eerste vanaf hun Android smartphone muziek, telefoongesprekken en ander geluid rechtstreeks naar hun CI oversturen. Dat kan via een aantal daarvoor geschikte Android telefoons. De overdracht vindt plaats via Bluetooth met laag energieverbruik, zodat de belasting van de batterij gering […] The post Cochlear Nucleus 7 geluidsprocessor maakt telefoneren met Android telefoons mogelijk appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Boek EEN EN AL OOR – interview met schrijfster Wies Groeneveld (Mon, 21 Oct 2019)
Voor de zomervakantie is het boek ‘EEN EN AL OOR’ van schrijfster Wies Groeneveld verschenen. Wies heeft het boek geschreven vanuit de behoefte om mensen die geen gehoorproblemen hebben, te laten voelen hoe slechthorenden en doven het ervaren om met hun gehoorproblemen te leven. In haar boek maakt zij onder meer duidelijk wat het belang […] The post Boek EEN EN AL OOR – interview met schrijfster Wies Groeneveld appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nieuwe Starkey Livio hoortoestellen attenderen gebruiker op ‘to do’s’ (Thu, 17 Oct 2019)
Tijdens het internationale audicienscongres en hoortoestellenexpositie de EUHA in Neurenberg introduceert Starkey een aantal noviteiten voor de Starkey Livio. Zo kan de gebruiker in de app op zijn smartphone herinneringen instellen. De hoortoestellen attenderen de drager vervolgens precies op tijd op zijn ‘to do’. De opgegeven herinneringstekst wordt via de hoortoestellen uitgesproken. Zo kunnen de […] The post Nieuwe Starkey Livio hoortoestellen attenderen gebruiker op ‘to do’s’ appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Beroepsmusici groot risico op gehoorschade – popmuzikanten spannen de kroon (Fri, 11 Oct 2019)
Van de beroepsmusici hebben popmuzikanten het grootste risico op gehoorschade en de daarmee samengaande symptomen zoals tinnitus en hyperacusis. Professionele muzikanten worden blootgesteld aan geluiden met een hoge intensiteit en ook nog eens flink wat uren per dag. Gehoorverlies doet zich dan ook bij 38,6% van de beroepsmusici voor. Onder popmuzikanten doet het zich echter […] The post Beroepsmusici groot risico op gehoorschade – popmuzikanten spannen de kroon appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen