in het nieuws

Hoorzaken

Hoortoestellen verkleinen kans op dementie (wo, 17 jul 2019)
Nieuw onderzoek laat zien dat hoortoestellen de kans op dementie verkleinen bij leeftijdsgerelateerd gehoorverlies. Zo blijken slechthorenden mét hoortoestellen beter te scoren op tests die het werkgeheugen en aandacht in kaart brengen dan slechthorenden zónder hoortoestellen. Hoortoestellen blijken de hersenen dus gezond te houden zo blijkt uit het nieuwe onderzoek. Het onderzoek van de Universiteit […] The post Hoortoestellen verkleinen kans op dementie appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Waterdichte hoorapparaten en hun onderhoud (Mon, 15 Jul 2019)
Er zijn ondertussen flink wat waterdichte hoorapparaten op de markt. Deze hoorapparaten zijn veelal ook bestand tegen stof. Zijn deze hoorapparaten ook bestendig tegen regen, zweet en zoutwater? En hebben zulke waterdichte hoorapparaten nog onderhoud nodig? We zetten het een en ander op een rij en vroegen Richard Koelewijn van fabrikant Widex naar zijn advies. […] The post Waterdichte hoorapparaten en hun onderhoud appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Aan het hoortoestel (deel 2) (Thu, 11 Jul 2019)
Welke stappen moet je zetten om aan een hoortoestel te komen? Hoe verloopt zo’n traject? We volgen daarvoor Henk. Henk heeft een week geleden een gehoortest gedaan en een uitgebreide intake gehad bij zijn audicien in Den Haag. Vandaag worden zijn hoortoestellen daar afgesteld en krijgt hij ze mee naar huis. We zijn met Henk […] The post Aan het hoortoestel (deel 2) appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Sonova laat internationale pers kennismaken met het bedrijf en laatste ontwikkelingen (Wed, 10 Jul 2019)
Op 25 juni jongstleden heeft Sonova, het moederbedrijf van onder meer Phonak en Advanced Bionics, de internationale pers kennis laten maken met het bedrijf. De missie en visie, werkwijze, productiemethode en de laatste ontwikkelingen passeerden de revue. Ook mocht de pers een blik werpen op een gloednieuwe geluidskamer met maar liefst 105 luidsprekers. Tijdens de […] The post Sonova laat internationale pers kennismaken met het bedrijf en laatste ontwikkelingen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Wibi Soerjadi vraagt samen met Specsavers aandacht voor gehoorverlies (Mon, 08 Jul 2019)
Wibi Soerjadi gaat samen met Specsavers Nederland bewust maken van het belang van een goed gehoor. Omdat Soerjadi zelf weet wat het is om slechthorend te zijn en wat de impact is van een niet goed werkend gehoor, vraagt hij samen met Specsavers aandacht voor gehoorverlies. Wibi Soerjadi werd plots doof Bij Wibi Soerjardi liet […] The post Wibi Soerjadi vraagt samen met Specsavers aandacht voor gehoorverlies appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Aan het hoortoestel (Thu, 04 Jul 2019)
Welke stappen moet je zetten om aan een hoortoestel te komen? Hoe verloopt zo’n traject? Om die vragen voor u te beantwoorden volgen we Henk. Henk is 58 jaar oud en ontwerpt en maakt tassen. Henk is regelmatig te vinden op de Grote Markt in Den Haag. Hij komt daar tussen de bedrijven door voor een […] The post Aan het hoortoestel appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Man verliest bij val in rotsspleet zijn hoortoestel en hoort hulpverleners niet (Fri, 28 Jun 2019)
Een 64 jarige Nederlander is in Spanje tijdens een bergwandeling ten val gekomen en in een rotsspleet terecht gekomen. Doordat hij tijdens de val zijn hoortoestel verloor, kon hij de mensen die op zijn hulpgeroep af waren gekomen niet horen. Daardoor kon hij ook niet reageren op zijn hulpverleners.  Evenwicht verloren De 64 jarige man […] The post Man verliest bij val in rotsspleet zijn hoortoestel en hoort hulpverleners niet appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Verstaan van spraak in lawaai niet te voorspellen aan de hand van het audiogram (Tue, 25 Jun 2019)
Veel slechthorenden die een gehoortest bij de audicien of KNO-arts doen, roepen verontwaardigd: “Die piepjes kan ik wel horen, daar zit mijn probleem niet. Ik kan niet goed verstaan in rumoer en lawaai.” De verontwaardiging is (deels) terecht zo blijkt uit onderzoek van het Nationale Militaire Audiologie en Spraakcentrum in het Amerikaanse Maryland. De onderzoekers […] The post Verstaan van spraak in lawaai niet te voorspellen aan de hand van het audiogram appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Tinnitus genezen, kan dat? (Mon, 24 Jun 2019)
Tinnitus patiënten komen vaak met de vraag “Kan tinnitus genezen?”. Als je internet moet geloven zijn er tal van speciale behandelingen en middeltjes die tinnitus genezen. Ook zijn er bedrijven die pretenderen daar deskundig in te zijn. De aanbieders geven aan dat middeltjes of speciale (geluids-) therapieën een grote kans op genezing bieden. Als bedrijven […] The post Tinnitus genezen, kan dat? appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Cochleair implantaat in nieuwe Toy Story 4 (Sun, 23 Jun 2019)
In de nieuwe Toy Story film die deze week in première gaat, komt een kind voor met een cochleair implantaat. In de kleuterklas van Bonny, de nieuwe eigenaar van cowboy Woody en Buzz Lightyear, zijn zowel kinderen met een brilletje als een kind met een cochleair implantaat de gewoonste zaak.  Toy Story op 26 juni […] The post Cochleair implantaat in nieuwe Toy Story 4 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen