in het nieuws

Hoorzaken

Specsavers start intensief opleidingstraject tot audicien (do, 26 apr 2018)
Wie nu voor het beroep audicien kiest, is bijna zeker van een baan. Door de vergrijzing is er veel vraag naar gekwalificeerde audiciens. Er studeren jaarlijks echter te weinig mensen af waardoor er een tekort dreigt te ontstaan. Om de aanwas van audiciens voor nieuw te openen winkels te garanderen, start Specsavers in september 2018 […] The post Specsavers start intensief opleidingstraject tot audicien appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nieuw van Phonak: Roger Select en Roger Table Mic II (wo, 25 apr 2018)
Phonak introduceert de nieuwe Roger Select microfoon en Roger Table Mic II. De Roger Select is een nieuw type microfoon die in staat is om geheel automatisch in te zoomen op één van de sprekers die zich rondom de microfoon bevindt. De Roger Select is bedoeld voor kleine gezelschappen en kan op tafel worden neergelegd, […] The post Nieuw van Phonak: Roger Select en Roger Table Mic II appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Widex lanceert eerste intelligente zelflerende hoortoestel: de Widex Evoke (do, 19 apr 2018)
Het Deense bedrijf Widex heeft de lancering bekend gemaakt van de WIDEX EVOKE. Het nieuwe hoortoestel is het eerste intelligente zelflerende hoortoestel dat in staat is realtime te leren van de input van de gebruiker en zijn voorkeuren. De data die het machinaal leren voortbrengt worden (anoniem) gedeeld met andere gebruikers over de hele wereld. […] The post Widex lanceert eerste intelligente zelflerende hoortoestel: de Widex Evoke appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Signia komt met oplaadbare versie van Nx hoortoestel: Pure Charge & Go Nx (wo, 18 apr 2018)
Signia introduceert de Pure Charge & Go Nx. Dit is de oplaadbare versie van de in oktober afgelopen jaar geïntroduceerde Nx hoortoestellen serie die een techniek bevat om het eigen stemgeluid te verbeteren (Own Voice Processing). De Nx lijn wordt daarnaast uitgebreid met een krachtig powertoestel en een CROS-versie. Contactloos opladen met Lithium Ion batterij Momenteel […] The post Signia komt met oplaadbare versie van Nx hoortoestel: Pure Charge & Go Nx appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Operatierobot kan cochleair implantaat operatie deels overnemen (di, 17 apr 2018)
Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven hebben een operatierobot ontwikkeld die ook ingezet kan worden voor cochleair implantaat operaties. De operatierobot kan de chirurgische boorwerkzaamheden in de schedel die nodig is voor een cochleair implantaat uitvoeren. Een dergelijke operatie moet uiterst nauwkeurig plaatsvinden en vereist een zeer goede concentratie van de chirurg. De ontwikkelde operatierobot […] The post Operatierobot kan cochleair implantaat operatie deels overnemen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

High End hoortoestellen: het complete overzicht (vr, 13 apr 2018)
Vanaf vandaag staat op HOorzaken.nl een actueel overzicht van de nieuwste High End hoortoestellen. Dit overzicht zal bij het uitkomen van nieuwe High End hoortoestellen vernieuwd worden, zodat het overzicht altijd up to date is. Door op de banner, zoals ook hieronder is afgebeeld, te klikken wordt een pdf bestand geopend met een inleidende tekst […] The post High End hoortoestellen: het complete overzicht appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Ludieke zingende weg in Friesland zorgt voor geluidsoverlast (di, 10 apr 2018)
In het Friese Jelsum is gister de zingende weg geopend. Wanneer auto’s over de aangebrachte ribbels rijden klinkt het Friese volkslied. Het geluid zorgde voor zoveel overlast voor omwonenden dat de provincie gelijk weer heeft besloten de ribbels op de N357 weg te halen. Het geluid van een aantal auto’s achter elkaar zorgt er natuurlijk […] The post Ludieke zingende weg in Friesland zorgt voor geluidsoverlast appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Fabrikant van de Varibel Hoorbril failliet (vr, 06 apr 2018)
Op 4 april is Varibel Innovations de maker van de Varibel Hoorbril door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. De Varibel hoorbril is een bril met in iedere brillenpoot vier minuscule microfoons, waarmee sterk ingezoomd wordt op de spreker. Aan de brillenpoot zit een hoortoestel die het geluid van de microfoons doorgeeft richting het oor. De […] The post Fabrikant van de Varibel Hoorbril failliet appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Albert Schweitzer ziekenhuis biedt slechthorende patienten luisterhulp aan (do, 05 apr 2018)
Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht biedt slechthorende patienten op vijf poliklinieken een luisterhulp aan om zo hun arts of hulpverlener beter te kunnen verstaan. De luisterhulp bestaat uit een geluidsversterkend apparaatje met een hoofdtelefoon. De microfoon van de luisterhulp wordt op de spreker gericht. Om het gesprek zo goed als mogelijk te verstaan kan […] The post Albert Schweitzer ziekenhuis biedt slechthorende patienten luisterhulp aan appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Apple doet voorstel voor emoji’s die beperking uitbeelden (ma, 26 mrt 2018)
Apple heeft een voorstel gedaan aan het Unicode Consortium waarin zij pleiten voor 13 nieuwe emoji’s die een beperking uitbeelden. Hieronder vallen een oor met een hoortoestel, een persoon met een blinde stok, een persoon in een rolstoel, een prothetische arm en been en een hulphond. Het Unicode Consortium is een organisatie die de wereldstandaard […] The post Apple doet voorstel voor emoji’s die beperking uitbeelden appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen