in het nieuws

Hoorzaken

Styletto wint iF Gold Award 2019 voor productdesign (vr, 22 mrt 2019)
In augustus 2018 introduceerde Sivantos de Signia Styletto. De Styletto is een slank en zeer modieus hoortoestel. Afgelopen week ontving Signia een van de meest prestigieuze design prijzen: de “iF Gold Award 2019”. Het bedrijf kreeg de prijs in de categorie productontwerp. iF Design Award De iF (Industrie Forum) Design Award is één van de […] The post Styletto wint iF Gold Award 2019 voor productdesign appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Gebruik van alcohol en drugs bij concert vergroot kans op gehoorschade (Thu, 21 Mar 2019)
Dat bij frequent bezoek aan concerten, dancings en festivals onze oren beschadigd raken, is inmiddels wel bekend. Dat het drinken van alcohol en gebruik van drugs erbij de kans op gehoorschade ook nog eens vergroot, komt naar voren uit een onderzoek van de Universiteit van Utrecht. Tijdelijk gehoorverlies De meeste muziekliefhebbers die weleens een concert, […] The post Gebruik van alcohol en drugs bij concert vergroot kans op gehoorschade appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Naida CI Connect module maakt handsfree bellen mogelijk voor dragers cochleair implantaat van Advanced Bionics (Mon, 18 Mar 2019)
Vanaf april 2019 zal de Naida CI Connect verkrijgbaar zijn voor de geluidsprocessor van het Naida CI Q90 cochleair implantaat van Advanced Bionics (AB). Met deze module kunnen dragers van dit cochleair implantaat handsfree bellen, naar de tv luisteren en verbinding maken met vrijwel alle andere Bluetooth apparaten zoals tablets. De Naida CI Connect is […] The post Naida CI Connect module maakt handsfree bellen mogelijk voor dragers cochleair implantaat van Advanced Bionics appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Feedbackpreventie en extra rekenkracht in nieuwe Oticon Opn S zorgt voor verbeterde geluidskwaliteit én beter verstaan (Tue, 12 Mar 2019)
Afgelopen maandag heeft Oticon in Nieuwegein de Oticon Opn S geïntroduceerd. De Oticon Opn S is een sterk verbeterde versie van de in 2016 op de markt gekomen en succesvolle Oticon Opn. Het nieuwe feedbackpreventiesysteem en de grotere rekenkracht maken een nog betere geluidskwaliteit én verbeterd verstaan mogelijk. Het nieuwe hoortoestel is verkrijgbaar in een […] The post Feedbackpreventie en extra rekenkracht in nieuwe Oticon Opn S zorgt voor verbeterde geluidskwaliteit én beter verstaan appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Hoorapparaten en muziek: Interview met Noor Bremmers van Widex (Tue, 05 Mar 2019)
In het verleden werd wel gezegd dat hoorapparaten en muziek een slechte combinatie zijn, omdat ze vooral gericht zijn op spraak en voor muziek minder geschikt zijn. Is dat vandaag de dag nog zo? Noor: In het analoge tijdperk waren veel hoortoestellen voornamelijk gericht op versterken zonder meer. Door de lineaire manier van versterken kregen […] The post Hoorapparaten en muziek: Interview met Noor Bremmers van Widex appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Zeer hoge kosten aan onbehandelde slechthorendheid in EU (Sun, 03 Mar 2019)
Een nieuw omvangrijk wetenschappelijk rapport met de naam ‘Hearing loss – Numbers and Costs’ laat zien dat het onbehandeld laten van slechthorendheid zeer hoge kosten met zich meeneemt. De kosten in Europa liggen maar liefst op 185 miljard per jaar. Dit is meer dan het hele EU-budget van 2018 en komt neer op 8200 euro […] The post Zeer hoge kosten aan onbehandelde slechthorendheid in EU appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oticon Medical organiseert informatiebijeenkomst over het Neuro 2 cochleair implantaat in Den Bosch/Nuland (Sun, 03 Mar 2019)
Op woensdag 17 april 2019 organiseert Oticon Medical een Neuro 2 CI informatie-bijeenkomst in het Van der Valk Hotel Den Bosch/Nuland. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u informatie over cochleair implantaten in het algemeen en wordt de Neuro 2 van Oticon Medical voor het voetlicht gebracht. Ook maakt u tijdens deze cochleair implantaat informatiebijeenkomst kennis met […] The post Oticon Medical organiseert informatiebijeenkomst over het Neuro 2 cochleair implantaat in Den Bosch/Nuland appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Fusie tussen Sivantos and Widex definitief (Sat, 02 Mar 2019)
De fusie tussen Sivantos and Widex is definitief. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam WS Audiology. Jørgen Jensen tot op heden directeur van Widex wordt CEO van de nieuwe organisatie. Op twee plaatsen is er een hoofdkantoor: in Lynge Denemarken en in Singapore. Een paar weken geleden gaf de Europese Commissie groen licht […] The post Fusie tussen Sivantos and Widex definitief appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Bezoekersvraag: Kan luchtvervuiling leiden tot ontstekingen aan de oren? (Thu, 28 Feb 2019)
Lezersvraag over Oor en Gehoor   “Graag zou ik willen weten of bekend is wat luchtvervuiling kan veroorzaken aan onze luchtwegen. Kan luchtvervuiling ontstekingen doen ontstaan aan de oren. Kan luchtvervuiling keel-,neus en oorontstekingen tot gevolg hebben. Kan het binnenklimaat hier ook invloed op hebben. Waar kan ik relevante informatie vinden hierover?” HOorzaken heeft de […] The post Bezoekersvraag: Kan luchtvervuiling leiden tot ontstekingen aan de oren? appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Model en internetberoemdheid Claartje Rose helpt taboe rondom slechthorendheid doorbreken (Mon, 25 Feb 2019)
Model en internet-beroemdheid Claire Cliteur, beter bekend onder de naam Claartje Rose, helpt met de publicatie van haar filmpje op internet met de titel ‘Chapter 2’ het taboe rondom slechthorendheid te doorbreken. De vijfentwintigjarige Claire is geboren met problemen aan haar trommelvliezen. Hierdoor kon ze in haar eerste levensjaren niet tot nauwelijks horen. In die tijd moest […] The post Model en internetberoemdheid Claartje Rose helpt taboe rondom slechthorendheid doorbreken appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen