in het nieuws

Hoorzaken

Het AMC start met het opleiden van behandelaars misofonie (di, 15 jan 2019)
Het AMC onderdeel van het Amsterdam UMC start met het opleiden van behandelaars misofonie. De eerste cursus misofonie start op 31 januari. Er zijn meerdere aanvangsdata voor deze tweedaagse cursus. De opleiding is bedoeld voor psychiaters, psychologen, cognitief gedragstherapeutisch werkers en psychomotorisch therapeuten. De cursus vindt plaats in het AMC te Amsterdam. Na afloop van […] The post Het AMC start met het opleiden van behandelaars misofonie appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Reclame Code Commissie: Reclame Tinnitusbehandeling Beter Horen misleidend en oneerlijk (Thu, 10 Jan 2019)
De reclame voor de tinnitusbehandeling van Beter Horen is volgens de Reclame Code Commissie (RCC) misleidend en oneerlijk. Dat staat te lezen op de website van Stichting Reclamecode. Het gaat hierbij om de Akoestische CR® Neuromodulatie therapie. Beter Horen claimt in reclame op Facebook en op hun website dat 75% van de aangemelde klanten gedeeltelijk […] The post Reclame Code Commissie: Reclame Tinnitusbehandeling Beter Horen misleidend en oneerlijk appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oticon Medical organiseert informatiebijeenkomst over het Neuro 2 cochleair implantaat in Utrecht (Mon, 07 Jan 2019)
Op zaterdag 23 februari 2019 organiseert Oticon Medical een Neuro 2 CI informatie-bijeenkomst in het Van der Valk Hotel Utrecht. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u informatie over cochleair implantaten in het algemeen en wordt de Neuro 2 van Oticon Medical voor het voetlicht gebracht. Ook maakt u tijdens deze cochleair implantaat informatiebijeenkomst kennis met een drager van de Neuro 2. Daarnaast […] The post Oticon Medical organiseert informatiebijeenkomst over het Neuro 2 cochleair implantaat in Utrecht appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

World of Hearing: nieuw winkelconcept van Schoonenberg (Fri, 21 Dec 2018)
Audiciensketen Schoonenberg lanceert een geheel nieuw winkelconcept met de naam: World of Hearing. Bij het vernieuwende winkelconcept staat de beleving centraal en het bedrijf zet hoog in op service naar zijn cliënten. Ook kinderen en slechthorenden met zware gehoorverliezen en complexe gehoorproblemen zoals tinnitus kunnen terecht bij een van de vier audiciens of de TRT-tinnitus […] The post World of Hearing: nieuw winkelconcept van Schoonenberg appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Starkey Hearing Foundation start Nationale inzamelactie gebruikte hoortoestellen in Nederland en België (Wed, 19 Dec 2018)
De Starkey Hearing Foundation zet zich in voor mensen over de hele wereld in gebieden waar geen of nauwelijks hoorzorg is. Het is de missie van Starkey om mensen bij elkaar te brengen, hun leven rijker te maken en om het meest optimale uit het leven te halen door hen weer te laten horen. U kunt de […] The post Starkey Hearing Foundation start Nationale inzamelactie gebruikte hoortoestellen in Nederland en België appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Slechthorenden buitengesloten tijdens kerstdiner. Familielid met gehoorverlies gezien als slechte gesprekspartner (Mon, 17 Dec 2018)
Huizen, 17 december 2018 – Kerst staat voor de deur en dat betekent ‘gezellig’ met de hele familie aan tafel voor het kerstdiner. Maar wat nou als je de hele avond naast je slechthorende oom, oma of neef moet zitten? Niet iedereen heeft daar zin in. Sterker nog: Nederlanders vinden familieleden met onbehandeld gehoorverlies minder […] The post Slechthorenden buitengesloten tijdens kerstdiner. Familielid met gehoorverlies gezien als slechte gesprekspartner appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Meer partijen sluiten zich aan bij convenant preventie gehoorschade (Sat, 15 Dec 2018)
Kinderen met hun handen op hun oren in de bioscoop, de verenigings-dj die in de pauze van de waterpolowedstrijd de volumeknop flink opendraait, de hulp-ouder die op het klassenfeest van groep 8 de ramen laat trillen, de barman in de sportkantine die in de loop van de avond de muziek steeds harder zet en de […] The post Meer partijen sluiten zich aan bij convenant preventie gehoorschade appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oogvoororen.nl: retaillandschap in de hoorzorg niet lang meer houdbaar (Wed, 12 Dec 2018)
De markt voor hoortoestellen is voortdurend in beweging. Volgens aanbieder van hoortoestellen oogvoororen.nl is door de toenemende prijsdruk het huidige retaillandschap in de hoorzorg niet lang meer houdbaar. Het bedrijf geeft aan dat de contractonderhandelingen van zorgverzekeraars hier debet aan zijn. Oogvoororen.nl gaat daarom ook full time e-audiciens inzetten die hoortoestellen op afstand gaan bijstellen.  Zeer […] The post Oogvoororen.nl: retaillandschap in de hoorzorg niet lang meer houdbaar appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Amsterdam Museum organiseert in 2019 rondleidingen voor dove en slechthorende bezoekers (Thu, 06 Dec 2018)
Ben je doof of slechthorend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar een van de 8 rondleidingen die het Amsterdam Museum in 2019 organiseert speciaal voor dove of slechthorende bezoekers. Deze rondleidingen worden gegeven in NGT of met behulp van een schrijftolk. Het Amsterdam Museum vertelt het […] The post Amsterdam Museum organiseert in 2019 rondleidingen voor dove en slechthorende bezoekers appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

De Vorm van Geluid – debuut roman over tinnitus door Gregor Verwijmeren (Tue, 04 Dec 2018)
De Vorm van Geluid is een prachtig en met vaart geschreven roman over tinnitus. De roman is deels autobiografisch. De hoofdpersoon is, net als de auteur Gregor Verwijmeren zelf, werkzaam als catalogiseerder van muziek in de bibliotheek bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de Vorm van Geluid beschrijft de auteur hoe tinnitus de […] The post De Vorm van Geluid – debuut roman over tinnitus door Gregor Verwijmeren appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen