in het nieuws

Hoorzaken

Kim Feenstra ambassadrice voor Starkey’s Soundlens (vr, 24 nov 2017)
De 32 jarige slechthorende Nederlandse actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra is ambassadrice voor Starkey’s Soundlens. De Starkey Soundlens die zij sinds kort draagt is een volledig onzichtbaar digitaal hoortoestel dat vorig jaar is geïntroduceerd. Slechthorend door auto-ongeluk Kim Feenstra was toen ze amper een jaar was betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. De auto waarin zij […] The post Kim Feenstra ambassadrice voor Starkey’s Soundlens appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Musical Soldaat van Oranje toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden (do, 16 nov 2017)
De populaire Musical Soldaat van Oranje wordt in een speciale voorstelling op 18 april 2018 in Katwijk toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door hoortoestelfabrikant en leverancier van soloapparatuur Phonak en producent van cochleair implantaten Advanced Bionics. Naar aanleiding van de vele verzoeken van doven en slechthorenden heeft de organisatie […] The post Musical Soldaat van Oranje toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Vergelijkend onderzoek laat zien: Oticon Opn levert beter spraakverstaan en minder luisterinspanning  (di, 14 nov 2017)
Vergelijkend onderzoek waarbij de Oticon Opn is vergeleken met twee concurrerende merken met directionaliteit en ‘nauwe’ directionaliteit, laat zien dat de Oticon Opn beter scoort op het gebied van het verstaan van spraak. De tests zijn uitgevoerd in een zo natuurlijk mogelijke situatie met drie sprekers en verschillende lawaaibronnen. Ook laat onderzoek zien dat luisteren […] The post Vergelijkend onderzoek laat zien: Oticon Opn levert beter spraakverstaan en minder luisterinspanning  appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Richting bepalen en ruimtelijk horen: Starkey’s aanpak (ma, 13 nov 2017)
De eerste (ook digitale) hoortoestellen richten zich met name op het hoorbaar maken van spraak en omgevingsgeluiden. Door de toenemende rekenkracht in de steeds geavanceerder chips zijn hoortoestellen zich ook op andere facetten van het horen gaan richten en is het mogelijk ook de geluidsbeleving van hoortoestellen steeds natuurlijker te maken. Omdat het kunnen bepalen […] The post Richting bepalen en ruimtelijk horen: Starkey’s aanpak appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Onderzoek naar relatie tussen geluiden, welbevinden en probleemgedrag bij dementerende ouderen in verpleeghuizen (do, 09 nov 2017)
Onderzoekers van het Universitair Netwerk Ouderenzorg van het UMCG (UNO-UMCG) willen nagaan of een verbeterde geluidsomgeving een positief effect heeft op het welbevinden en probleemgedrag bij dementerende ouderen in verpleeghuizen. Het nieuwe onderzoek gaat vier jaar duren. Het UNO-UMCG heeft daarvoor een subsidie verworven van 594.000 euro. Hiermee wordt de geluidsomgeving in verpleeghuizen voor ouderen met […] The post Onderzoek naar relatie tussen geluiden, welbevinden en probleemgedrag bij dementerende ouderen in verpleeghuizen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Slimme Flare stekker genomineerd voor ASML Award op Dutch Design Week 2017 (zo, 22 okt 2017)
De Flare is een slimme stekker die van kleur verandert wanneer bijvoorbeeld de magnetron klaar is, de waterkoker afslaat of de cake in de oven klaar is. De Flare is ontwikkeld voor doven en slechthorenden door ontwerper Edwin de Kuiper en pedagoog Marlike Schobben. De Flare genomineerd voor de ASML Smart Makers Award tijdens de […] The post Slimme Flare stekker genomineerd voor ASML Award op Dutch Design Week 2017 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Kans op gehoorschade door bezoek aan concerten en dragen hoofdtelefoons klein (za, 21 okt 2017)
Recent onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van het Callier Center for Communication Disorders in Dallas ondersteunt niet de hypothese dat jongeren door het bezoek aan concerten en het dragen van hoofdtelefoons een ‘verborgen gehoorverlies’ krijgen. Dit staat te lezen in het recent uitgekomen tijdschrift Frontiers in Neuroscience. Dit nieuwe onderzoek laat zien dat de de kans op gehoorschade […] The post Kans op gehoorschade door bezoek aan concerten en dragen hoofdtelefoons klein appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Starkey viert 50-jarig bestaan – Download boekje: 50 voordelen goed horen (do, 19 okt 2017)
Dit jaar is Starkey jarig. En het zijn meteen twee verjaardagen: terwijl de fabrikant het 50-jarig bestaan viert, kon oprichter Bill Austin op 25 februari met zijn 75ste verjaardag worden gefeliciteerd. Bill Austin startte in 1967 Starkey Hearing Technologies met slechts één doel in gedachten: “So the world may hear”. Bill gelooft dat goed horen […] The post Starkey viert 50-jarig bestaan – Download boekje: 50 voordelen goed horen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nieuw Signia Nx hoortoestel richt zich op verbetering van eigen stem (wo, 18 okt 2017)
Afgelopen week heeft Sivantos tijdens de 62e editie van de International Congress of Hearing Aid Acousticians in Nuremberg, Duitsland, de nieuwste generatie Signia hoortoestellen gepresenteerd: de Signia Nx. De technologie is er onder meer op gericht om het eigen stemgeluid te verbeteren. De Signia Nx hoortoestellen zijn de eerste hoortoestellen die de eigen stem van […] The post Nieuw Signia Nx hoortoestel richt zich op verbetering van eigen stem appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Tijdschrift Van Horen Zeggen voortaan voor een ieder online leesbaar (za, 14 okt 2017)
Het tijdschrift Van Horen Zeggen zal vanaf 14 oktober 2017 voor een ieder online leesbaar zijn via de website www.vhzonline.nl. In VHZ-online kunt u informatie vinden over diagnostiek, onderwijs en zorg voor mensen met een auditieve of communicatieve beperking. VHZ-online wil een brug slaan tussen (wetenschappelijk) onderzoek en de dagelijkse praktijk van professionals. Per januari 2018 zal […] The post Tijdschrift Van Horen Zeggen voortaan voor een ieder online leesbaar appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen