in het nieuws

Hoorzaken

EMDR bij oorsuizen lijkt veelbelovend (zo, 23 sep 2018)
Een pilotstudie naar EMDR bij oorsuizen (tinnitus) lijkt veelbelovend. Dit komt naar voren uit onderzoek van psychologe Marian Rikkert van het Ziekenhuis Rivierenland en haar collega-onderzoekers. De onderzoekresultaten zijn recent gepubliceerd in de European Journal of Psychotraumatology. Bijna de helft van de patiënten met tinnitus profiteert van de behandeling met EMDR, zo blijkt. Om dit […] The post EMDR bij oorsuizen lijkt veelbelovend appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

WOW Workshop hoorhulpmiddelen: 25 september 2018 in Amsterdam (vr, 21 sep 2018)
Op dinsdagmiddag 25 september organiseert CTalents samen met Hooridee en Hoorexpert de WOW workshop hoorhulpmiddelen in Amsterdam. De workshop is voor een ieder met gehoorverlies en de organisatoren willen slechthorenden laten ervaren hoe het wél kan. Veel slechthorenden zijn aan het eind van de dag doodmoe en realiseren zich vaak nog niet hoeveel energie bijvoorbeeld […] The post WOW Workshop hoorhulpmiddelen: 25 september 2018 in Amsterdam appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Maura Eggink winnaar Oticon Medical Scriptieprijs NL 2018 (do, 20 sep 2018)
Maura Eggink is winnaar van de Oticon Medical Scriptieprijs 2018. Rosanne Abrahamse en Hanneke Snieders volgden in haar voetspoor met respectievelijk de tweede en derde prijs.  De verkiezing van de OM Scriptieprijs is dit jaar voor het eerst georganiseerd. Naast een Nederlandse editie is er tegelijkertijd een Belgische variant; de uitslag daarvan wordt bekendgemaakt op […] The post Maura Eggink winnaar Oticon Medical Scriptieprijs NL 2018 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Werknemers met gehoorproblemen hebben grotere kans op verzuim en ongevallen (wo, 19 sep 2018)
Gehoorverlies en andere gehoorproblemen komen in elke sector en in elk bedrijf voor. Onder werkenden hebben vandaag de dag maar liefst 195.000 mensen een chronisch gehoorprobleem. Dat kan slechthorendheid zijn, maar ook problemen zoals tinnitus en hyperacusis. Zorgverzekeraar CZ geeft in de brochure ‘Gehoorproblemen op het werk’ aan dat werknemers met gehoorproblemen meer risico’s lopen […] The post Werknemers met gehoorproblemen hebben grotere kans op verzuim en ongevallen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Afluisteren via een zak chips (zo, 16 sep 2018)
Dat er kleine microfoontjes met zendertje bestaan die te verbergen zijn in lampenkappen, stopcontacten en achter nachtkastjes, weet zowat iedereen. In elke crimi of misdaadfilm is wel een team met techneuten te zien die een huis snel en efficiënt van dergelijke ‘bugs’ voorzien. Dat geluiden in een kamer kunnen worden afgeluisterd door een zak chips […] The post Afluisteren via een zak chips appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Specsavers uitgeroepen tot beste audicien winkelketen (vr, 14 sep 2018)
Specsavers is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste audicien winkelketen. Tijdens de jaarlijkse ABN AMRO Retailer of the Year Awards is het bedrijf uitgeroepen tot ‘Beste Winkelketen van Nederland’. Specsavers komt deze eer toe in de categorie audiciens. Het bedrijf kreeg van de consumenten de hoogste waardering en bleef daarmee de ketenbedrijven Beter Horen […] The post Specsavers uitgeroepen tot beste audicien winkelketen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Geluidhinder op nummer 1 bij veroorzakers hinder (wo, 12 sep 2018)
Geluidhinder staat op nummer 1 bij de veroorzakers van hinder in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM en CBS onder ruim 8000 inwoners van 16 jaar en ouder. De top drie van geluidhinder wordt gevormd door wegverkeer, burenlawaai en vliegverkeer. Brommers en scooters Bij het verkeer op wegen met een maximumsnelheid van 50 […] The post Geluidhinder op nummer 1 bij veroorzakers hinder appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nieuwe algemeen directeur voor Van Boxtel hoorwinkels (do, 06 sep 2018)
Waardenburg, 7 september 2018 – Met ingang van 1 oktober aanstaande wordt Paul Vondenhoff de nieuwe Algemeen Directeur van Van Boxtel hoorwinkels, onderdeel van William Demant. Hij volgt hiermee Frans Story op die ruim 8 jaar deze functie bekleedde. Onder leiding van Frans heeft Van Boxtel de omzet weten te verdubbelen, grotendeels door autonome groei […] The post Nieuwe algemeen directeur voor Van Boxtel hoorwinkels appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Check online bijwerkingen van medicijnen: tinnitus, hyperacusis en slechthorendheid (wo, 05 sep 2018)
Last van tinnitus, hyperacusis, slechthorendheid, oorpijn of duizeligheid tijdens of na gebruik van medicijnen? Check dan of de gebruikte medicijnen daar mogelijk de oorzaak van zijn. Nagaan of medicijnen als bijwerking oorproblemen kunnen hebben, kan sinds kort via de website van het BovenIJ ziekenhuis. Op de website kunnen patiënten de gebruikte medicijnen invoeren en snel […] The post Check online bijwerkingen van medicijnen: tinnitus, hyperacusis en slechthorendheid appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oticon Siya: krachtige hoortoestellenlijn binnen vergoede hoorzorg (di, 04 sep 2018)
Oticon introduceert met de Oticon Siya een krachtige hoortoestellenlijn die valt binnen de vergoede hoorzorg. Ondanks dat de fabrikant het nieuwe product schaart onder de ‘essentiële hoorzorg’ heeft het op technisch en gebruikersniveau veel te bieden. De Oticon Siya hoortoestellen zijn namelijk gebaseerd op het snelle Velox platform waar ook het top toestel van de […] The post Oticon Siya: krachtige hoortoestellenlijn binnen vergoede hoorzorg appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen