in het nieuws

Hoorzaken

Verdiepende informatiebijeenkomst over cochleair implantaten – Cochlear 16/10 en 20/11 (wo, 11 sep 2019)
Wilt u meer gedetailleerde informatie over ervaringen met cochleaire implantaten, de keuzemogelijkheden, randapparatuur en technische achtergronden? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan een verdiepende informatiebijeenkomst over cochleaire implantatie georganiseerd door fabrikant Cochlear. U wordt verwelkomd door ervaringsdeskundigen die een CI dragen, en een audiologisch specialist van Cochlear. Zij vertellen u […] The post Verdiepende informatiebijeenkomst over cochleair implantaten – Cochlear 16/10 en 20/11 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Huawei’s film StorySign benadrukt belang en plezier in lezen voor dove en slechthorende kinderen (Tue, 10 Sep 2019)
In het Eye Filmmuseum in Amsterdam is de korte film over StorySign gister voor het eerst vertoond. StorySign is een app die populaire kinderboeken tot leven brengt in gebarentaal. Hiermee kunnen ook doven kinderen genieten van de mooiste verhalen. In de film staat het belang en vooral plezier van lezen centraal. De StorySign app is […] The post Huawei’s film StorySign benadrukt belang en plezier in lezen voor dove en slechthorende kinderen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Bernafon nodigt slechthorenden uit voor de Viron Music Experience in Kasteel Amerongen (Mon, 09 Sep 2019)
Bent u muziekliefhebber en slechthorend? Bent u benieuwd hoe hoortoestellen uw muziekbeleving kunnen verbeteren? Of bent u wellicht ontevreden met uw huidige hoortoestellen wanneer u luistert naar muziek? Kom dan naar de Viron Music Experience op 29 september aanstaande in kasteel Amerongen. U kunt daar de nieuwe Bernafon Viron hoortoestellen uittesten tijdens een live optreden. […] The post Bernafon nodigt slechthorenden uit voor de Viron Music Experience in Kasteel Amerongen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Android 10 maakt direct streaming van telefoongesprekken naar hoortoestellen mogelijk (Thu, 05 Sep 2019)
Direct streaming van het audiosignaal van de telefoon naar hoortoestellen wordt mogelijk met de nieuwe Android 10 versie. Dat kan via de Bluetooth versie die weinig energie verbruikt (Bluetooth Low Energy). De nieuwe techniek is ontwikkeld door Google samen met hoortoestelfabrikant ReSound. De samenwerking werd vorig jaar aangekondigd. De nieuwe techniek wordt ‘Audio Streaming for […] The post Android 10 maakt direct streaming van telefoongesprekken naar hoortoestellen mogelijk appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Phonak introduceert Marvel 2.0: RogerDirect nu beschikbaar in alle Marvel hoortoestellen. (Thu, 05 Sep 2019)
Met de introductie van Marvel 2.0 zijn alle Marvel hoortoestellen geschikt om direct verbinding te maken met Roger apparatuur. Phonak noemt dit RogerDirect. Dat is ook goed nieuws voor bestaande Marvel dragers: met een gratis firmware-upgrade kunnen zij ook van deze nieuwe mogelijkheid gebruik maken. De in eind 2018 geïntroduceerde Phonak Marvel hoortoestellen waren al […] The post Phonak introduceert Marvel 2.0: RogerDirect nu beschikbaar in alle Marvel hoortoestellen. appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

OPCI contactdag voor mensen met een CI op 14 september 2019 te Heythusen (Wed, 04 Sep 2019)
De belangenvereniging OPCI organiseert op 14 september aanstaande een contactdag. Deze zal plaatsvinden in Heythusen (Limburg). De dag met het thema ‘CI en balans’ is bedoeld voor mensen met een cochleair implantaat (CI). Ook de ouders van kinderen met een CI en hun kinderen zelf zijn van harte welkom. Arts-onderzoeker Joost Stultiens van de Afdeling […] The post OPCI contactdag voor mensen met een CI op 14 september 2019 te Heythusen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Podcast over tinnitus wint eerste prijs (Tue, 03 Sep 2019)
Luke Thomas, student aan de Fontys School voor Journalistiek in Tilburg, is met zijn podcast over tinnitus eerste geworden. De winnaars van de NTR-podcastprijs 2019 kregen deze week in de Brakke Grond in Amsterdam hun prijs uitgereikt. Luke Thomas deelt de eerste plaats met Céline Ottenburgh, studente aan het RITCS in Brussel. Zij maakte met […] The post Podcast over tinnitus wint eerste prijs appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oticon Medical organiseert Neuro 2 CI informatiebijeenkomst op zaterdag 12 oktober (Tue, 03 Sep 2019)
Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseert Oticon Medical een Neuro 2 CI informatie-bijeenkomst in het Van der Valk Hotel in Den Bosch/Nuland. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over cochleair implantaten in het algemeen en wordt de Neuro 2 van Oticon Medical voor het voetlicht gebracht. Ook is er een vertegenwoordiger van het onafhankelijke patiëntenplatform OPCI […] The post Oticon Medical organiseert Neuro 2 CI informatiebijeenkomst op zaterdag 12 oktober appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Zorginstituut Nederland ziet verbetermogelijkheden hoorzorg – deel 2: Middenoorontsteking (Mon, 02 Sep 2019)
Uit het rapport van Zorginstituut Nederland (ZiN) met de titel “Screeningsrapport Systematische analyse Oor- en gehoorklachten” blijkt dat ZiN mogelijkheden ziet om de hoorzorg te verbeteren. ZiN heeft in het onderzoek een keuze gemaakt voor twee zorgtrajecten: ‘Slechthorendheid en Doofheid’ en ‘Middenoorontsteking’. Volgens het instituut kan de zorg voor mensen met een middenoorontsteking beter. In […] The post Zorginstituut Nederland ziet verbetermogelijkheden hoorzorg – deel 2: Middenoorontsteking appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Zorginstituut Nederland ziet verbetermogelijkheden hoorzorg – deel 1: Slechthorendheid en Doofheid (Sun, 01 Sep 2019)
Uit het rapport van Zorginstituut Nederland (ZiN) met de titel “Screeningsrapport Systematische analyse Oor- en gehoorklachten” blijkt dat ZiN mogelijkheden ziet om de hoorzorg te verbeteren. ZiN heeft in het onderzoek een keuze gemaakt voor twee zorgtrajecten: ‘Slechthorendheid en Doofheid’ en ‘Middenoorontsteking’. ZiN ziet bij ‘Slechthorendheid en Doofheid’ knelpunten. In dit eerste artikel over het […] The post Zorginstituut Nederland ziet verbetermogelijkheden hoorzorg – deel 1: Slechthorendheid en Doofheid appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen