in het nieuws

Hoorzaken

ReSound LiNX 3D nu ook met oplaadbare Z-power batterij verkrijgbaar (wo, 20 sep 2017)
De ReSound LiNX 3D is nu ook als oplaadbare versie verkrijgbaar. GN Hearing maakt daarvoor gebruik van de oplaadbare Z-power batterijen.  Z-power batterijen zijn zilver-zink batterijen. Deze batterijen kennen een zeer grote energiedichtheid waardoor ze ook onder te brengen zijn in zeer kleine formaten. Ook hebben ze een lange gebruiksduur en een korte laadtijd. De […] The post ReSound LiNX 3D nu ook met oplaadbare Z-power batterij verkrijgbaar appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Informatiebijeenkomst over cochleaire implantaten (di, 19 sep 2017)
Kom meer te weten over CI en stel je vragen aan CI gebruikers Wil je meer weten over zware slechthorendheid en over de mogelijkheden als hoorapparaten alleen niet meer volstaan? Ben je benieuwd naar cochleaire implantaten en heb je vragen aan cochleair implantaat (CI -) gebruikers? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan […] The post Informatiebijeenkomst over cochleaire implantaten appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Groot onderzoek naar tinnitus (ma, 18 sep 2017)
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat een groot onderzoek naar tinnitus coördineren. Dit doet het UMCG door samen met zeven andere instellingen in Europa een groot project (TIN-ACT) te starten dat onderzoek doet naar tinnitus (oorsuizen) Dat staat te lezen op de website van het UMCG.  De onderzoekers hopen hiermee de biologische mechanismen te ontrafelen […] The post Groot onderzoek naar tinnitus appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Presentatie boek Gevangen in Geluid – Psychologische hulp mogelijk te kort geschoten (za, 16 sep 2017)
Afgelopen donderdag heeft de presentatie van het boek Gevangen in Geluid plaatsgevonden bij boekhandel Paagman in Den Haag. De ondertitel van het boek geschreven door de moeder van Gaby Olthuis luidt: Hoe oorsuizen een moeder tot het uiterste dreef. Het is het aangrijpende verhaal van een moeder, Joan van Baarle, die haar kind ten onder […] The post Presentatie boek Gevangen in Geluid – Psychologische hulp mogelijk te kort geschoten appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

SnowOwl luisterhulpje geintroduceerd door Nederlands-Belgisch bedrijf (di, 12 sep 2017)
Het Nederlands-Belgische Samplified introduceert middels een crowd-funding campagne het SnowOwl luisterhulpje. Het nieuwe SnowOwl luisterhulpje is een consumenten audioproduct dat mensen helpt met beter horen en biedt een gepersonaliseerde luisterervaring of dit nu is bij het luisteren naar muziek of tv, bij het telefoneren of gesprekken voeren in geroezemoes of lawaaiige omgeving. Dit wordt mogelijk […] The post SnowOwl luisterhulpje geintroduceerd door Nederlands-Belgisch bedrijf appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Snelwegen maken meer laagfrequent lawaai dan 30 jaar geleden (ma, 11 sep 2017)
Snelwegen in Nederland maken in verhouding meer laagfrequent lawaai dan dertig jaar geleden. Dat is te lezen op de website de Monitor van de KRO-NCRV. Volgens De Monitor blijkt dit uit een nog niet gepubliceerd onderzoek in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het lawaai van snelwegen is een bron van geluidshinder […] The post Snelwegen maken meer laagfrequent lawaai dan 30 jaar geleden appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oticon Opn mini RITE binnenkort ook oplaadbaar – ook voor bestaande klanten (wo, 06 sep 2017)
De Oticon Opn™ is binnenkort ook als oplaadbaar hoortoestel verkrijgbaar. Het gaat om de kleine compacte versie van de Oticon Opn serie de zogeheten mini RITE (luidspreker-in-het-oor versie). De Oticon Opn claimt een zeer open geluidsbeleving te leveren en heeft daarnaast de mogelijkheid om geluiden van telefoon en audioapparatuur rechtstreeks naar de hoortoestellen te streamen. […] The post Oticon Opn mini RITE binnenkort ook oplaadbaar – ook voor bestaande klanten appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Oorzaak gehoorproblemen Amerikaanse ambassademedewerkers in Cuba kan net zo goed vergiftiging zijn (ma, 28 aug 2017)
Vanuit Cuba zijn Amerikaanse ambassademedewerkers naar huis  teruggekeerd wegens een verscheidenheid aan medische klachten. Volgens de Amerikaans omroep CBS zouden de medewerkers last hebben van gehoorverlies, hoofdpijn, evenwichtsstoornissen en misselijkheid. Een deel van de zieken is teruggekeerd naar de VS. Anderen worden op Cuba behandeld. Ook zouden gezinsleden ziek zijn geworden. Mogelijk gaat het om […] The post Oorzaak gehoorproblemen Amerikaanse ambassademedewerkers in Cuba kan net zo goed vergiftiging zijn appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Antidepressiva bij tinnitus kunnen klachten mogelijk verergeren (wo, 23 aug 2017)
Onderzoek suggereert dat antidepressiva bij tinnitus de klachten mogelijk erger kunnen maken. Het onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Cell Reports richtte zich op de werking van serotonine in de hersenen. Omdat het onderzoek bij muizen is gedaan, is nader onderzoek nodig. De studie uitgevoerd in de OHSU School of Medicine kan in de toekomst implicaties […] The post Antidepressiva bij tinnitus kunnen klachten mogelijk verergeren appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Dovencultuur centraal op 25 augustus bij Pleinbioscoop Rotterdam (wo, 23 aug 2017)
Ook dit jaar vindt tijdens de Pleinbioscoop in Rotterdam weer een bijzondere avond plaats. Op vrijdag 25 augustus staat namelijk voor de derde maal de dovencultuur centraal. Het thema is dit maal “Coming to your senses”.  Tijdens deze avond bemannen dove en slechthorende jongeren alle posten van de openluchtbioscoop, van de bar tot de kaartverkoop. […] The post Dovencultuur centraal op 25 augustus bij Pleinbioscoop Rotterdam appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen