In het nieuws

Hoorzaken

“Mag ik met een verstopt oor vliegen?” – KNO-arts Hubert Spoelstra van de Carnegie Clinics in Den Haag geeft antwoord (vr, 31 jul 2020)
Een van de lezers van HOorzaken vroeg zich af of hij met een verstopt oor mag vliegen. HOorzaken heeft de vraag voorgelegd aan KNO-arts Hubert Spoelstra van de Carnegie Clinics in Den Haag. KNO-arts Hubert Spoelstra: Ik zal eerst uitleggen waardoor oorproblemen bij het vliegen ontstaan. Bij vliegen ontstaan er drukveranderingen. Zo wordt bij het stijgen... Lees verder » The post “Mag ik met een verstopt oor vliegen?” – KNO-arts Hubert Spoelstra van de Carnegie Clinics in Den Haag geeft antwoord appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

CI-informatiebijeenkomst: Kom alles te weten over het cochleair implantaat van Advanced Bionics en kom in contact met CI-dragers (Wed, 29 Jul 2020)
Bent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) voor uzelf of voor uw kind en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI? Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics u of uw kind kan bieden? En... Lees verder » The post CI-informatiebijeenkomst: Kom alles te weten over het cochleair implantaat van Advanced Bionics en kom in contact met CI-dragers appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

HagaZiekenhuis voldoet opnieuw niet aan AVG – gebruik ConsultAssistent door poli KNO stilgelegd (Fri, 24 Jul 2020)
Het HagaZiekenhuis ziet zich genoodzaakt voorlopig te stoppen met het gebruik van de digitale vragenlijsten via ConsultAssistent door de polikliniek KNO. Uit onderzoek blijkt dat er op een aantal punten bij het gebruik daarvan niet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is voldaan. Door de nalatigheid van het ziekenhuis ligt de innovatieve aanpak met de... Lees verder » The post HagaZiekenhuis voldoet opnieuw niet aan AVG – gebruik ConsultAssistent door poli KNO stilgelegd appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Signia introduceert mondkapjes-knop in app (Wed, 22 Jul 2020)
Signia heeft een nieuwe knop geïntroduceerd in de smartphone app die zorgt voor verbetering van het verstaan van gesprekspartners die een mondkapje dragen.Voor veel slechthorenden maar ook goedhorenden zorgen mondkapjes tijdens de huidige Corona crisis ervoor dat het verstaan van spraak moeilijker verloopt. Dit komt ook doordat het lipbeeld door de mondkapjes verdwijnt waar veel... Lees verder » The post Signia introduceert mondkapjes-knop in app appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Stichting Ushersyndroom lanceert kennisportaal (Mon, 20 Jul 2020)
Stichting Ushersyndroom zorgt met de lancering van een kennisportaal op internet voor toegankelijke informatie en kennis over het syndroom voor patiënten. Het portaal is officieel geopend door dr. Ronald Pennings, KNO-arts bij het Radboudumc te Nijmegen. Syndroom van Usher In Nederland hebben zo’n 600 mensen het syndroom van Usher. Het is een erfelijke aandoening waarbij... Lees verder » The post Stichting Ushersyndroom lanceert kennisportaal appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Unitron Moxi hoortoestel helpt emoties in spraak te herkennen (Mon, 13 Jul 2020)
Het Unitron Moxi hoortoestel laat slechthorenden emoties in spraak beter herkennen. Dit blijkt uit onderzoek van het hoorcentrum in Oldenburg. De afgelopen jaren zijn er veel technieken ontwikkeld om zowel het horen als het verstaan met hoortoestellen te verbeteren. Toch blijft het herkennen van emoties in spraak voor slechthorenden ook mét hoortoestellen lastig zo laten... Lees verder » The post Unitron Moxi hoortoestel helpt emoties in spraak te herkennen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

De 35 decibel maatschappij (Wed, 08 Jul 2020)
Terwijl we nog te maken hebben met de 1,5 meter maatschappij door het Coronavirus en sommige burgers zich druk maken of deze opgelegde maatregel wel goed onderbouwd is, lijkt bijna niemand zich druk te maken of er een goede onderbouwing is voor de 35 decibel grens voor vergoeding van een hoortoestel. Die grens is ooit... Lees verder » The post De 35 decibel maatschappij appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Richtlijn slechthorendheid en tinnitus voor bedrijfsartsen online (Mon, 06 Jul 2020)
De richtlijn Slechthorendheid en Tinnitus bedoeld voor bedrijfsartsen is online in te zien op de website van Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB). De richtlijn geeft bedrijfsartsen aanbevelingen om problemen van slechthorenden en mensen met tinnitus op het werk in kaart te brengen. Ook staat er informatie in over de voorhanden zijnde diagnostiek en... Lees verder » The post Richtlijn slechthorendheid en tinnitus voor bedrijfsartsen online appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Op weg naar een cochleair implantaat – Het traject van Marja – deel 2 (Thu, 02 Jul 2020)
Hoorcoach Marja de Kinderen heeft door de erfelijke aandoening DFNA9 een gehoorverlies dat steeds verder achteruitgaat. Zonder cochleair implantaat (CI) zou ze in de toekomst met grote waarschijnlijkheid volledig doof zijn geworden. In deel 1 vertelde Marja over het voortraject van de plaatsing van haar cochleair implantaat.Het CI-team van de afdeling audiologie van het VU... Lees verder » The post Op weg naar een cochleair implantaat – Het traject van Marja – deel 2 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

OPCI hervat huiskamer-bijeenkomsten en start met online-bijeenkomsten (Wed, 01 Jul 2020)
Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn hervat OPCI (Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie) de huiskamerbijeenkomsten. Ook start OPCI met online informatiebijeenkomsten. Beide bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de mogelijkheden van een cochleair implantaat (CI) en voor mensen die al een CI hebben en vragen hebben over het gebruik ervan. Ook is er informatie over... Lees verder » The post OPCI hervat huiskamer-bijeenkomsten en start met online-bijeenkomsten appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen