In het nieuws

Hoorzaken

Accessoire informatiesessies voor Advanced Bionics CI dragers 2020/2021 (di, 02 jun 2020)
Nu de Corona maatregelen weer ruimte geven voor kleinere bijeenkomsten, pakt Advanced Bionics de organisatie van de Phonak Accessoire Informatiesessies voor dragers van hun cochleair implantaten (CI’s) weer op. Bij CI-dragers blijkt een groeiende behoefte aan uitgebreide informatievoorziening over accessoires en ook over mogelijke hooroplossingen voor het andere oor. Bij accessoires gaat het om oplossingen voor... Lees verder » The post Accessoire informatiesessies voor Advanced Bionics CI dragers 2020/2021 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Speciale mindfulness therapie bij tinnitus helpt (Fri, 22 May 2020)
De inzet van mindfulness therapie bij tinnitus blijkt de relatie met tinnitusgeluiden flink te verbeteren. Dat blijkt uit Engels onderzoek. Bij de groepstherapie krijgen deelnemers cognitieve therapie aangeboden die gebaseerd is op mindfulness. Gedurende de therapie leren de deelnemers de tinnitus niet te ‘bevechten’ maar deze toe te staan en er te laten zijn. Stap... Lees verder » The post Speciale mindfulness therapie bij tinnitus helpt appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Starkey Livio Edge AI nu verkrijgbaar (Tue, 12 May 2020)
In maart kondigde we de Starkey Livio Edge AI op HOorzaken al aan. Starkey laat weten dat de nieuwe hoortoestellen nu leverbaar zijn. Het nieuwe hoortoestel richt zich op de bewezen samenhang tussen gehoor en algehele gezondheid. Het toestel beschikt over sensoren en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. In 2019 werd de eerdere productlijn van... Lees verder » The post Starkey Livio Edge AI nu verkrijgbaar appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Drie nieuwe Signia Xperience hoortoestellen: Styletto X, Silk X, CROS en BICROS X (Mon, 11 May 2020)
Fabrikant Sivantos komt met drie nieuwe hoortoestellen in de Signia Xperience lijn. Allereerst is dat de Styletto X. De Styletto X is een fraai vormgegeven achter-het-oor-hoortoestel. Het ontwerp is enigszins aangepast (rondere vormen), het toestel beschikt over de laatste techniek uit de Xperience lijn en het toestel is draadloos op te laden. Ook de onzichtbare... Lees verder » The post Drie nieuwe Signia Xperience hoortoestellen: Styletto X, Silk X, CROS en BICROS X appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Doe mee aan onderzoek naar de impact van het Coronavirus op Tinnitus (Sat, 09 May 2020)
Onderzoekers van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, de Anglia Ruskin University, de Nottingham University en de British Tinnitus Association willen graag weten wat de impact is van het Coronavirus op tinnitus. Zij roepen mensen met tinnitus op mee te doen aan hun onderzoek. Dat kunt u doen door het invullen van een enquête. Ongekende tijd van... Lees verder » The post Doe mee aan onderzoek naar de impact van het Coronavirus op Tinnitus appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Audiciens hervatten werk met strikt Corona Protocol Veilige Hoorzorg (Thu, 07 May 2020)
Cliënten kunnen weer terecht bij audicienwinkels in Nederland voor hoortests en aanpassingen van hoortoestellen. Natuurlijk gaan audiciens daarbij zeer zorgvuldig en ook veilig te werk. De verschillende verengingen waarbij zowel de ketenbedrijven als zelfstandige audiciens zijn aangesloten, hebben gezamenlijk het Corona Protocol Veilige Hoorzorg opgesteld. Ze hebben dit voorgelegd aan het RIVM. Horen en verstaan... Lees verder » The post Audiciens hervatten werk met strikt Corona Protocol Veilige Hoorzorg appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Geschillencommissie StAr: sluiting filiaal reden voor financiële compensatie cliënt (Mon, 04 May 2020)
De geschillencommissie StAr kent een slechthorende cliënt van een audiciensbedrijf financiële compensatie toe na sluiting van het filiaal in zijn woonplaats. De cliënt schafte in zijn woonplaats een hoortoestel aan en verwachtte daar ook de nodige nazorg te krijgen. Helaas werd om bedrijfseconomische redenen het filiaal gesloten. De geschillencommissie oordeelt dat de nazorgperiode behoort bij... Lees verder » The post Geschillencommissie StAr: sluiting filiaal reden voor financiële compensatie cliënt appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Snelle doorgifte geluid in Widex Moment hoortoestellen verbetert geluidskwaliteit (Mon, 27 Apr 2020)
De snelle doorgifte van geluid in de Widex Moment hoortoestellen komt de geluidskwaliteit ten goede. Dat blijkt uit onderzoek naar de door Widex ontwikkelde PureSound instelling. Deze instelling zorgt voor een synchrone aankomst van geluiden bij het trommelvlies die enerzijds via de natuurlijke weg direct daar aankomen en anderzijds het trommelvlies bereiken ná bewerking door... Lees verder » The post Snelle doorgifte geluid in Widex Moment hoortoestellen verbetert geluidskwaliteit appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

‘Over Tinnitus’: nieuw boek van Vlaamse professor Bart Vinck – recensie (Tue, 21 Apr 2020)
Er is een nieuw boek over tinnitus verschenen met de titel: ‘Over Tinnitus’. Het boek is geschreven door professor dr. Bart Vinck, hoofddocent audiologie aan de Universiteit Gent. Het boek is geïllustreerd en verrijkt met gedichten van de hand van ervaringsdeskundige en acteur Karel Vingerhoets. Het boek kan voor patiënten en hun omgeving een bijdrage... Lees verder » The post ‘Over Tinnitus’: nieuw boek van Vlaamse professor Bart Vinck – recensie appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Extra microfoon biedt meerwaarde bij verstaan in uitdagende situaties (Wed, 15 Apr 2020)
Voor sommige slechthorenden blijven situaties met rumoer en geroezemoes uitdagend, ook met hoortoestellen en cochleair implantaten. Denk hierbij aan het volgen van gesprekken tijdens een etentje, een vergadering of in de auto. Ook het volgen van een lezing kan door lawaai en slechte akoestiek lastig zijn. Externe microfoons kunnen dan flinke meerwaarde hebben. Zeker nu... Lees verder » The post Extra microfoon biedt meerwaarde bij verstaan in uitdagende situaties appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen