In het nieuws

Hoorzaken

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – juni en juli 2024 – Schrijf in! (do, 30 mei 2024)
Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook komende maanden staan er weer tal van informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers als ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen. De CI-Informatiebijeenkomsten worden georganiseerd door zowel onafhankelijk platform OPCI als ook door fabrikanten van cochleair... Lees verder » The post Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – juni en juli 2024 – Schrijf in! appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek naar tinnitus gewenst (Tue, 28 May 2024)
Onderzoek van de Universiteit van Twente laat zien dat een betere communicatie en samenwerking tussen patiënten en professionals cruciaal is om tinnitusbehandelingen te verbeteren en zo de kwaliteit van leven van patiënten te verhogen. Patiënten met tinnitus willen grotere betrokkenheid bij tinnitusonderzoek. Dat vinden zij cruciaal voor relevante verbeteringen en om de kans op genezing... Lees verder » The post Patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek naar tinnitus gewenst appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Verlaging eigen risico zal voor toename vraag naar hoorzorg leiden (Thu, 23 May 2024)
Het plan van de nieuwe regeringspartijen PVV, VVD, NSC en BBB om het eigen risico te verlagen voor zorg uit de basisverzekering, zal leiden tot een toename van de zorgvraag, ook in de hoorzorg. Naar schatting van het Centraal Plan Bureau (CPB) komen er in totaal 19.000 banen in de zorg erbij. Deze verwachte toename... Lees verder » The post Verlaging eigen risico zal voor toename vraag naar hoorzorg leiden appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review (Mon, 20 May 2024)
Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is een camera waarmee de gehoorgang is te inspecteren. De Chinese fabrikant promoot de Bebird op internet als apparaat om zelf het oor te reinigen. Daartoe is er op de kop van de camera een tip (minuscuul lepeltje) te zetten. Ook... Lees verder » The post Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review (Fri, 17 May 2024)
Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel voor Nederlandse audiciens en pers. Het nieuwe geoptimaliseerde L-vormige design van het toestel zorgt ervoor dat de microfoons waarmee het toestel zich richt op de gesprekspartner horizontaler liggen dan bij andere hoortoestellen. Hierdoor kan de ‘beam’ functie beter zijn werk... Lees verder » The post Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden (Thu, 16 May 2024)
Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies die de toegankelijkheid voor mensen met een beperking kunnen verbeteren. Daar zaten ook producten tussen op het gebied van het gehoor die voor (beginnende) slechthorenden interessant zijn. Ook op het gebied van andere beperkingen (zicht, motoriek) houdt het bedrijf bij... Lees verder » The post Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Musi-CI muziekmiddag voor mensen met een cochleair implantaat (Fri, 10 May 2024)
Op 25 mei 2024 vindt er een Musi-CI muziekmiddag plaats voor mensen met een cochleair implantaat (CI). Tijdens de middag wordt de nieuwe CI-TOOLBOX en de nieuwste versie van de MELODY GAME gepresenteerd. Deelnemers leren tijdens de muziekmiddag hoe deze innovatieve tools kunnen ondersteunen bij hun muzikale CI-ontdekkingstocht. Er is aandacht voor luisteren naar muziek... Lees verder » The post Musi-CI muziekmiddag voor mensen met een cochleair implantaat appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – mei en juni 2024 – Schrijf in! (Mon, 06 May 2024)
Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook komende maanden staan er weer tal van informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers als ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen. De CI-Informatiebijeenkomsten worden georganiseerd door zowel onafhankelijk platform OPCI als ook door fabrikanten van cochleair... Lees verder » The post Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – mei en juni 2024 – Schrijf in! appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Apple Hearing Study komt met eerste inzichten over tinnitus (Sun, 05 May 2024)
Onderzoekers van de Universiteit van Michigan publiceerden recent gegevens van een van de grootste vragenlijstonderzoeken naar tinnitus tot op heden. De gegevens zijn afkomstig van de Apple Hearing Study waaraan meer dan 160.000 mensen deelnamen. De deelnemers deelden hun ervaringen door het invullen van een vragenlijst via een app. Doel van het onderzoek is om... Lees verder » The post Apple Hearing Study komt met eerste inzichten over tinnitus appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Behoeften van dove en ernstig slechthorende mensen in kaart gebracht | Interview met Ans Kamer (Wed, 01 May 2024)
In maart vond in Egmond aan Zee het internationale congres ‘Let’s Connect 2!’ plaats. Tegelijkertijd vierde organisator Stichting Plots- en Laatdoven haar 35-jarig bestaan. Een van de speerpunten van het congres was het onderzoeken hoe in de samenleving meer bekendheid en bewustwording is te bereiken op het gebied van ernstige slechthorendheid en doofheid. De rode... Lees verder » The post Behoeften van dove en ernstig slechthorende mensen in kaart gebracht | Interview met Ans Kamer appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen