In het nieuws

Hoorzaken

Verzekering hoortoestel of CI-geluidsprocessor: nodig of niet? (vr, 26 mei 2023)
Slechthorenden vragen zich nog weleens af of een verzekering van hun hoortoestellen of CI-geluidsprocessor nu wel echt nodig is. Zeker omdat ze ook andere verzekeringen hebben lopen zoals een inboedelverzekering en of een doorlopende reisverzekering. Ook in Facebook-groepen ontstaan daar met regelmatig discussies over. Audiciensbedrijven bieden voor hoortoestellen soms een verzekering aan bij de aanschaf... Lees verder » The post Verzekering hoortoestel of CI-geluidsprocessor: nodig of niet? appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Phonak Slim Lumity: nieuw elegant hoortoestel gericht op moderne levensstijl (Wed, 17 May 2023)
Phonak introduceert met de Phonak Slim Lumity een elegant hoortoestel met een fraai en modern design. Het nieuwe hoortoestel maakt onderdeel uit van de Phonak Lumity serie. Het hoortoestel heeft dan ook dezelfde goede connectiviteitsmogelijkheden en heeft daarnaast alles in huis voor een goed verstaan. Dragers van Phonak Slim hebben daarmee de perfecte combinatie van... Lees verder » The post Phonak Slim Lumity: nieuw elegant hoortoestel gericht op moderne levensstijl appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Grafisch ontwerpster Jordan lacht het leven tegemoet mét cochleair implantaten | Interview (Thu, 11 May 2023)
De 22 jarige Zuid-Afrikaanse Jordan Groenewald is vier jaar geleden naar Nederland geëmigreerd. Door haar stralende lach, haar positieve uitstraling en haar zelfvertrouwen vult ze iedere ruimte die ze binnenkomt met energie. Ze heeft van jongs af aan twee cochleair implantaten van MED-EL die ze gebruikt met de SONNET-2 geluidsprocessor. In Nederland heeft ze als... Lees verder » The post Grafisch ontwerpster Jordan lacht het leven tegemoet mét cochleair implantaten | Interview appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Slaapproblemen bij Usher wezenlijk onderdeel ziekte (Wed, 10 May 2023)
Onderzoekers van het Radboudumc laten zien dat slaapproblemen bij Usher een wezenlijk onderdeel zijn van de ziekte. De Nijmeegse wetenschappers publiceerden hun bevindingen deze maand in ‘Ophthalmology Science’. Tot op heden werd er van uit gegaan dat slaapproblemen bij Usher te maken hebben met de beperkte lichtwaarneming door de achteruitgang van het gezichtsvermogen. Immers wanneer iemand... Lees verder » The post Slaapproblemen bij Usher wezenlijk onderdeel ziekte appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Tinnitus komt ook voor bij jonge kinderen (Tue, 09 May 2023)
Onderzoek van de Universiteit van Antwerpen laat zien dat ruim 10% van de kinderen tussen de 9 en 12 jaar permanent tinnitus ervaart en 3% last heeft van hyperacusis. Tinnitus komt dus ook voor bij jonge kinderen. Een op de vijf voelt zich door de tinnitus angstig, terwijl ruim een derde aangeeft dat het hun... Lees verder » The post Tinnitus komt ook voor bij jonge kinderen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

HearWHO app: test je gehoor op je telefoon (Sun, 07 May 2023)
Met de HearWHO app is het sinds kort mogelijk je gehoor in het Nederlands te testen op je smartphone. De app is beschikbaar in de App Store (Apple) en in de Googe Play Store (Android). Met de HearWHO hoortest kun je nagaan hoe goed jouw gehoor spraak in achtergrondlawaai kan onderscheiden. Dat geeft een goede... Lees verder » The post HearWHO app: test je gehoor op je telefoon appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Online cursus Sus Tinnitus aanrader | review (Wed, 03 May 2023)
Sinds kort is er de online tinnituscursus Sus Tinnitus waarmee deelnemers hun tinnitus veel beter beheersbaar kunnen krijgen. De cursus met de naam Sus Tinnitus is zeer compleet met goede achtergrondinformatie, tal van filmpjes met uitleg, oefeningen en een te downloaden werkboek. De cursus is gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en educatieve onderdelen uit Tinnitus Retraining... Lees verder » The post Online cursus Sus Tinnitus aanrader | review appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – mei 2023 (Tue, 02 May 2023)
Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in de maand mei staan er weer informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers en ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen. CI-Informatiebijeenkomsten worden zowel georganiseerd door het onafhankelijk platform OPCI, als ook door fabrikanten van cochleair... Lees verder » The post Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – mei 2023 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Ponto 5 familie van Oticon Medical nog steeds een uitstekende keuze (Mon, 01 May 2023)
De Ponto 5 familie van Oticon Medical is nog steeds een betrouwbare en uitstekende keuze voor zowel de hoorzorgprofessional als de eindgebruiker. Dat stelt Bjorn Wielakker, Business Manager bij Oticon Medical Benelux. Volgens Oticon Medical kunnen zowel hoorzorgprofessionals als patiënten nog steeds met een gerust hart kiezen voor een Ponto hoorsysteem. Want of de voorgenomen... Lees verder » The post Ponto 5 familie van Oticon Medical nog steeds een uitstekende keuze appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Muzikale Inspiratie Middag voor CI-dragers (Mon, 24 Apr 2023)
Op zaterdagmiddag 13 mei aanstaande vindt van 14:00 tot 17:00 uur de eerste Muzikale Inspiratie Middag plaats voor dragers van een cochleair implantaat (CI). De Stichting Musi-CI organiseert de middag in Utrecht. De training is bedoeld voor CI-dragers die de Musi-CI training willen gaan volgen of reeds hebben gevolgd. Het project Musi-CI kreeg eerder van... Lees verder » The post Muzikale Inspiratie Middag voor CI-dragers appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen