In het nieuws

Hoorzaken

Phonak Paradise verkrijgbaar binnen vergoede zorg (vr, 01 mrt 2024)
Een deel van Phonak Paradise serie is vanaf 1 maart verkrijgbaar binnen de vergoede zorg. Daarmee zijn een aantal hoortoestellen uit de succesvolle Audeo Paradise serie voor een grotere groep slechthorenden bereikbaar. Phonak lanceerde de Paradise serie in 2020.Phonak heeft ervoor gekozen om ook het zeer krachtige Phonak Naida Paradise UP (UltraPower) hoortoestel en het... Lees verder » The post Phonak Paradise verkrijgbaar binnen vergoede zorg appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – maart en april 2024 – Schrijf in! (Thu, 29 Feb 2024)
Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook komende maanden staan er weer tal van informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers als ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen. De CI-Informatiebijeenkomsten worden georganiseerd door zowel onafhankelijk platform OPCI als ook door fabrikanten van cochleair... Lees verder » The post Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – maart en april 2024 – Schrijf in! appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

MED-EL ontvangt wereldwijde certificering voor beveiliging en privacybescherming (Wed, 28 Feb 2024)
Fabrikant van gehoorimplantaten MED-EL ontvangt wereldwijd de ISO/IEC 27001:2022 certificering. Het certificaat krijgt het bedrijf voor haar informatiebeveiliging, cyberbeveiliging en privacybescherming. MED-EL is daarmee de eerste fabrikant van gehoorimplantaten die deze certificering volgens de nieuwste standaard wereldwijd weet te behalen. Daarmee zijn ook consumenten verzekerd dat hun privacygevoelige gegevens goed zijn beschermd. MED-EL heeft cyberbeveiliging... Lees verder » The post MED-EL ontvangt wereldwijde certificering voor beveiliging en privacybescherming appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Speaksee vergoed door UWV (Sun, 25 Feb 2024)
Het UWV mag het Speaksee microfoonsysteem vergoeden aan dove en slechthorende werknemers. Dat kondigde demissionair minister Carola Schouten aan. De Speaksee Microfoon Kit is een microfoonsysteem dat spraak omzet naar tekst door gebruik te maken van spraakherkenning. The post Speaksee vergoed door UWV appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Binding zink voorkomt lawaaislechthorendheid bij muizen (Mon, 19 Feb 2024)
Onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh laten zien dat de binding van zink helpt om gehoorschade door lawaai bij muizen te voorkomen. De wetenschappers hebben hun bevindingen gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). De bevindingen geven weer meer duidelijkheid over de moleculaire mechanismes in het oor en over het ontstaan... Lees verder » The post Binding zink voorkomt lawaaislechthorendheid bij muizen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Meting voorspelt spraakverstaan met CI (Thu, 15 Feb 2024)
Een zogeheten functional near-infrared spectroscopy meting (fNIRS) in rusttoestand lijkt een goede voorspeller te zijn voor de te behalen resultaten op het spraakverstaan met een cochleair implantaat (CI). Dat laten onderzoekers van de Universiteit van Melbourne zien in een artikel gepubliceerd op medRxiv. Een fNIRS meting is een beeldvormingstechniek waarmee onderzoekers met nabij-infraroodlicht de hersenactiviteit... Lees verder » The post Meting voorspelt spraakverstaan met CI appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Nathalie haar zoontje Finn werd doof geboren – Lees hier haar ervaringsverhaal (Wed, 14 Feb 2024)
Op het moment dat na de geboorte duidelijk werd dat Nathalie haar zoontje Finn tweezijdig doof was, stond haar leven even op z’n kop. Nu is ze ontzettend dankbaar voor de hulp die haar gezin kreeg in die periode. Nu biedt ze als ervaringsdeskundige graag ook hulp aan anderen. De wereld van het gezin stond... Lees verder » The post Nathalie haar zoontje Finn werd doof geboren – Lees hier haar ervaringsverhaal appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Tinnitus en risico op gehoorschade bij gymleraren door hoge geluidsniveaus in sporthallen (Tue, 13 Feb 2024)
De hoge geluidsniveaus in sporthallen kunnen op den duur zorgen voor gehoorschade bij gymleraren. De vakleerkrachten bewegingsonderwijs zoals de officiële benaming van het beroep luidt, hebben vaak ook last van hoofdpijn, concentratieverlies en overprikkeling. Ook ondervinden gymleraren vaker last van tinnitus dan gemiddeld. Dat blijkt uit onderzoek dat docentonderzoeker Saskia Tuinder van Fontys Paramedisch samen... Lees verder » The post Tinnitus en risico op gehoorschade bij gymleraren door hoge geluidsniveaus in sporthallen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Starkey Evolv AI serie nu verkrijgbaar binnen vergoede zorg (Mon, 12 Feb 2024)
Starkey brengt vanaf deze maand de in 2022 geïntroduceerde Evolv AI serie onder in de database van Zorgverzekeraars Nederland. Daarmee vallen nu ook deze (desgewenst) oplaadbare hoortoestellen met Bluetooth binnen de vergoede zorg. Met de hoortoestellen uit de Evolv AI serie is het mogelijk om direct en moeiteloos telefoongesprekken, muziek en tv-geluid ernaar over te... Lees verder » The post Starkey Evolv AI serie nu verkrijgbaar binnen vergoede zorg appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Gratis Webinar Optimale communicatie met gehoorverlies (Sun, 11 Feb 2024)
Op woensdag 6 maart organiseert Caroline van Daelen tussen 19:30 en 20:30 uur het Webinar ‘Optimale communicatie met gehoorverlies’. Dat gehoorverlies de communicatie bemoeilijkt zal iedereen met slechthorendheid duidelijk zijn. Maar niet alleen de persoon met gehoorverlies ervaart problemen, ook zijn of haar gesprekspartners. In het Webinar geeft Caroline handvatten om de communicatie tussen mensen... Lees verder » The post Gratis Webinar Optimale communicatie met gehoorverlies appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen