In het nieuws

Hoorzaken

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – februari 2023 (do, 02 feb 2023)
Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in de maand februari staan er weer informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers en ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen. CI-Informatiebijeenkomsten worden zowel georganiseerd door het onafhankelijk platform OPCI, als ook door fabrikanten van cochleair... Lees verder » The post Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – februari 2023 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Boek Ongestoord: zelfhulpboek bij tinnitus (Tue, 31 Jan 2023)
Recent is het boek Ongestoord uitgekomen. Het is een zelfhulpboek voor mensen die last hebben van tinnitus. Het boek is geschreven door audiologe Karen Stalpaert. Karen heeft een eigen praktijk in België (Audiks) waar ze mensen met tinnitus en hyperacusis begeleid.Het boek Ongestoord dat is uitgekomen bij uitgeverij Borgerhof en Lambergts is een zelfhulpboek dat... Lees verder » The post Boek Ongestoord: zelfhulpboek bij tinnitus appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Broers van Makker Hoortoestellen starten crowdfunding voor waterputten in Nepal (Fri, 27 Jan 2023)
Naarden – Guido en Gijs Makker, twee van de drie broers van Makker hoortoestellen reizen in maart af naar Nepal. Ze gaan daar samen met KNO Arts Jeff Duyndam de bewoners helpen met hun gehoorproblemen. Om ook iets blijvends achter te laten, zamelen de Makker broers geld in. “Voor een goede algemene basishygiëne is het belangrijk... Lees verder » The post Broers van Makker Hoortoestellen starten crowdfunding voor waterputten in Nepal appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Ontdek meer over cochleaire implantatie én de mogelijkheden van Cochlear | voorjaar 2023 (Thu, 26 Jan 2023)
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden als hoorapparaten alleen niet meer volstaan?Bent u benieuwd naar cochleaire implantatie, de keuzemogelijkheden, randapparatuur en technische achtergronden? Meld u aan voor een van de fysieke of online informatiebijeenkomsten van Cochlear óf maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Vragen stellen aan een audiologisch specialist én aan een evaringsdeskundige... Lees verder » The post <strong>Ontdek meer over cochleaire implantatie én de mogelijkheden van Cochlear | voorjaar 2023</strong> appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Genetische test bij slechthorende kinderen kan zorg verbeteren (Tue, 24 Jan 2023)
Door gebruik te maken van genetisch diagnostische tests is betere zorg op maat mogelijk voor jonge slechthorende kinderen. Dat concluderen onderzoekers van het UW Medicine en het Seattle Kinderziekenhuis in een recent onderzoek dat zij begin januari publiceerden in het tijdschrift ‘JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery’. Uitgelichte conclusies De onderzoekers lichten de volgende conclusies uit:... Lees verder » The post Genetische test bij slechthorende kinderen kan zorg verbeteren appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

1600 proefschriften op KNO- en audiologisch gebied online in te zien (Mon, 23 Jan 2023)
Op de website van de Nederlandse KNO-vereniging zijn 1600 proefschriften op KNO-gebied online voor eenieder in te zien. De KNO-vereniging heeft daarmee een zeer ruime selectie proefschriften op KNO- en audiologisch gebied openbaar gemaakt. Ook proefschriften met KNO-onderwerp online De digitale versies omvatten zowel proefschriften van KNO-artsen als ook proefschriften met een KNO-onderwerp dat is... Lees verder » The post 1600 proefschriften op KNO- en audiologisch gebied online in te zien appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Gehoorbeschermers verstoren ruimtelijk bewustzijn (Thu, 19 Jan 2023)
Bepaalde beroepsgroepen dragen ze daardoor niet consequent Onderzoekers van de Universiteit van Miami hebben de effecten van gehoorbeschermers en gehoorverlies door lawaai bestudeerd op het ruimtelijk bewustzijn. De resultaten laten overeenkomstig de verwachting zien dat persoonlijke gehoorbeschermingsmiddelen het ruimtelijk horen en daarmee het bewustzijn van de omgeving verstoren. Ook blijken ze het in de gaten... Lees verder » The post Gehoorbeschermers verstoren ruimtelijk bewustzijn appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Audiologie-Podcast Met Hertz en Ziel voorziet in behoefte (Tue, 17 Jan 2023)
In april afgelopen jaar verscheen de eerste ‘Met Hertz en Ziel’ podcast op Spotify en Apple podcast. Voor deze audiologische podcasts nodigen de makers veelal ook experts aan tafel uit. Tine De Boodt en Evelien Bienstman zijn de initiatiefnemers van deze speciale podcasts. Tine is klinisch audioloog bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen met specialisatie tinnitus,... Lees verder » The post Audiologie-Podcast Met Hertz en Ziel voorziet in behoefte appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Genetisch onderzoek: verband tussen tinnitus en psychiatrische kenmerken (Thu, 12 Jan 2023)
Onderzoek door middel van een zogeheten Genome-Wide Association Study (GWAS) laat een gemeenschappelijke genetische component zien tussen tinnitus(klachten) en psychiatrische kenmerken. De onderzoekers vonden een verband met bipolaire stoornissen, piekeren, angst, stress en sensatie-zoekend gedrag. Ook werd een verband gevonden met de genetische handtekening van hart- en vaatziekten en stofwisselingsproblemen. Tinnitus Tinnitus, het horen van... Lees verder » The post Genetisch onderzoek: verband tussen tinnitus en psychiatrische kenmerken appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Tinystickers.nl: Stickers voor op hoortoestel of geluidsprocessor (Wed, 11 Jan 2023)
Het bedrijf Tinystickers.nl levert stickers voor op hoortoestellen en geluidsprocessoren van cochleair implantaten (CI’s). Kinderen maar ook volwassenen kunnen hun toestellen naar wens versieren en personaliseren. Het bedrijf levert een flink aantal standaard ontwerpen die passen op gangbare hoortoestellen en geluidsprocessoren. Zit je eigen merk en type er niet tussen? Ook dan kan het bedrijf... Lees verder » The post Tinystickers.nl: Stickers voor op hoortoestel of geluidsprocessor appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen