In het nieuws

Hoorzaken

Test beste hoortoestellen voor muziek (ma, 25 sep 2023)
Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website HearingTracker 40 hoortoestellen, oortjes en zogeheten over de toonbank hoortoestellen. De Phonak Lumity en Oticon Real komen als beste uit de test. Oortjes met hoorondersteuning komen op hun beurt weer beter uit de test dan hoortoestellen als het gaat om... Lees verder » The post Test beste hoortoestellen voor muziek appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland (Fri, 22 Sep 2023)
Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit voor Alzheimer Nederland. Dat is inmiddels een traditie bij het bedrijf. Via een sponsoractie kunnen vrienden en bekenden van de deelnemers geld doneren voor belangrijk onderzoek naar Alzheimer. Meedoen aan de HerinneringenRit staat niet op zichzelf, maar sluit helemaal aan... Lees verder » The post Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth (Thu, 21 Sep 2023)
Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. Deze toestellen beschikken tot op vandaag helaas niet over bluetooth zodat het mogelijk is vanaf bijvoorbeeld een telefoon of tablet daar muziek naar toe te streamen of er mee te telefoneren. Met de introductie deze week van de nieuwe discreet... Lees verder » The post Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid (Wed, 13 Sep 2023)
Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. Tijdens deze week laten diverse deelnemende organisaties zien dat toegankelijkheid voor iedereen voordelen heeft. Hoorexpert gevestigd in Leerdam organiseert op donderdag 5 oktober een regionale open dag met diverse lezingen, demonstraties en workshops. Daarmee laat het bedrijf zien dat toegankelijkheid... Lees verder » The post Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Online informatiebijeenkomst over het Cochlear Osia-systeem (Sun, 10 Sep 2023)
Wilt u graag meer te weten komen over hooroplossingen via beengeleiding en de mogelijkheid van het Cochlear Osia-systeem? Neem dan deel aan de online informatiebijeenkomst op dinsdagavond 26 september aanstaande. De online Osia Informatiebijeenkomst U wordt verwelkomd door de audiologische specialisten van Cochlear. Bij hen kunt u ook met alle vragen terecht. Zij zullen u... Lees verder » The post Online informatiebijeenkomst over het Cochlear Osia-systeem appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Multistreamsysteem Signia IX platform richt zich op meerdere sprekers tegelijkertijd (Thu, 07 Sep 2023)
Signia lanceert in september haar nieuwste Integrated Xperience (IX) platform. Onderdeel van het nieuwe platform is het ‘multistreamsysteem’ dat volgens de fabrikant meerdere sprekers tegelijkertijd nauwkeurig kan volgen. De nieuwe techniek is terug te vinden in het achter het oor gedragen Signia Pure Charge&Go IX hoortoestel. Bij dit toestel bevindt de luidspreker zich in het... Lees verder » The post Multistreamsysteem Signia IX platform richt zich op meerdere sprekers tegelijkertijd appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Specsavers maakt KNO-zorg op afstand mogelijk (Wed, 06 Sep 2023)
Audiciens zien ieder jaar een zeer groot aantal patiënten met leeftijdsgerelateerde slechthorendheid. Uit declaraties blijkt dat ook KNO-artsen jaarlijks zo’n 70.000 slechthorenden vanuit deze groep zien. Met de toenemende vergrijzing in onze samenleving zal ook de vraag naar hoorzorg steeds verder toenemen. Daarmee neemt ook de druk op de partijen die hoorzorg leveren toe. Daarom... Lees verder » The post Specsavers maakt KNO-zorg op afstand mogelijk appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Bernafon Alpha hoortoestel scoort beter dan voorganger (Mon, 04 Sep 2023)
Iedere fabrikant komt om de paar jaar uit met een nieuwe hoortoestellenlijn. Soms valt de hele lijn of een aantal toestellen eruit in het hogere prijssegment. Consumenten vragen zich vaak af of de nieuwe hoortoestellen wel écht meerwaarde bieden ten opzicht van eerdere modellen. Fabrikanten doen daar vaak onderzoek naar om dit aan te tonen.... Lees verder » The post Bernafon Alpha hoortoestel scoort beter dan voorganger appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – september en oktober 2023 (Wed, 30 Aug 2023)
Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in de maanden september en oktober staan er weer informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers als ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen. De CI-Informatiebijeenkomsten worden georganiseerd door het onafhankelijk platform OPCI en ook door fabrikanten... Lees verder » The post Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – september en oktober 2023 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Phonak breidt Lumity familie uit met Naida, Sky en Cros (Tue, 29 Aug 2023)
Phonak breidt de Lumity familie uit met maar liefst drie producten: de Naída, Sky en CROS. Daarmee zijn de unieke eigenschappen van de Phonak Lumity nu ook beschikbaar voor kinderen, tieners en volwassenen met een ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies. Met de CROS biedt het Lumity platform ook een oplossing voor slechthorenden met een niet... Lees verder » The post Phonak breidt Lumity familie uit met Naida, Sky en Cros appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen