In het nieuws

Hoorzaken

Audiciens behoren tot cruciale beroepsgroep tijdens Corona uitbraak (do, 26 mrt 2020)
Audicienswinkels worden tot de vitale sectoren gerekend en medewerkers van audiciensbedrijven, waaronder audiciens, tot de cruciale beroepsgroep. Dat is naar voren gekomen uit overleg dat de Nederlandse Vereniging van Audicienbedrijven (NVAB) heeft gevoerd met onder meer het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de positie van audiciensbedrijven.Dat staat te lezen in een brief die... Lees verder » The post Audiciens behoren tot cruciale beroepsgroep tijdens Corona uitbraak appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Audiciensbedrijven hanteren strikte richtlijnen om besmetting met Corona virus te voorkomen (Fri, 20 Mar 2020)
Een aantal brancheorganisatie van audiciensbedrijven zijn gister met richtlijnen gekomen voor hun leden om de kans op besmetting met het Coronavirus in hun winkels zo klein mogelijk te maken. Strikte hygiëne richtlijnen zijn er daar één van.Het kan zijn dat leden van deze brancheorganisaties zelf beslissen wél te sluiten of voor zeer beperkte service open... Lees verder » The post Audiciensbedrijven hanteren strikte richtlijnen om besmetting met Corona virus te voorkomen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Hoorzorg in tijden van de Corona crisis – Online hoorzorg een optie (Mon, 16 Mar 2020)
Het is voor cliënten en zorgverleners in de hoorbranche door het Corona virus een ingewikkelde tijd. Ga je als cliënt nog naar je afspraak toe in het ziekenhuis of bij je audicien langs en wat doe je als zorgverlener? Gister en vandaag hebben meerdere audiciensbedrijven besloten hun winkels te sluiten of alleen op afspraak open... Lees verder » The post Hoorzorg in tijden van de Corona crisis – Online hoorzorg een optie appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Vijf Brabantse zelfstandige audiciens sluiten tijdelijk hun winkels in verband met Corona virus epidemie (Sun, 15 Mar 2020)
Zojuist hebben vijf Brabantse zelfstandige audiciensbedrijven besloten in verband met de Corona epidemie komende week hun deuren te sluiten. Het gaat om de audiciensbedrijven Krijnen Hoorvisie in Oosterhout, Hoorservice Schram en Kooijman hoortoestellen in Breda , Brabant Oor in Waalwijk en Zweers hoortoestellen in Zevenbergen. We belden met audicien Roland Zweers van Zweers hoortoestellen in... Lees verder » The post Vijf Brabantse zelfstandige audiciens sluiten tijdelijk hun winkels in verband met Corona virus epidemie appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Phonak’s Naída Marvel super power maakt contact met elke Bluetooth apparaat (Thu, 12 Mar 2020)
Phonak bengt een nieuw krachtig hoortoestel uit: de Naida Marvel. Het unieke aan dit superpower hoortoestel is dat het zowat met ieder apparaat met Bluetooth verbinding kan maken. Denk hierbij aan smartphones, tv’s, tablets en pc’s. Daarnaast beschikt het toestel over de laatste Marvel 2.0 technologie waarmee het ook direct kan communiceren met Roger apparatuur.... Lees verder » The post Phonak’s Naída Marvel super power maakt contact met elke Bluetooth apparaat appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Starkey Livio Edge AI: nieuw intelligent hoortoestel én headset met sensoren (Wed, 11 Mar 2020)
De Starkey Livio Edge AI serie vormt de nieuwste generatie hoortoestellen van het Amerikaanse bedrijf. De nieuwe productlijn beschikt over sensoren en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Afgelopen jaar werd de eerdere productlijn Livio hoortoestellen al uitgeroepen door TIME magazine tot een van de beste 100 uitvindingen van dat jaar. De functionaliteit van de Starkey... Lees verder » The post Starkey Livio Edge AI: nieuw intelligent hoortoestel én headset met sensoren appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

OPCI 15 jaar: Interview met Henk van Rees (Mon, 02 Mar 2020)
In Nederland hebben ondertussen 7500 mensen een cochleair implantaat (CI) en er komen er elk jaar er zo’n 600 bij. Mensen die in aanmerking komen voor een CI zitten vaak met tal van vragen vooraf en ook achteraf, en hebben soms ook steun nodig. Een goede informatievoorziening en ook contact met andere CI dragers is... Lees verder » The post OPCI 15 jaar: Interview met Henk van Rees appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Hoogleraar in dagblad Trouw: Uitstel gehoorapparaat geen goed idee (Sat, 29 Feb 2020)
‘Uitstel gehoorapparaat is geen goed idee.’ Dat stelt hoogleraar Heleen Slagter vandaag in haar column in dagblad Trouw. Slagter is hoogleraar hersenen, cognitie en plasticiteit aan de VU in Amsterdam. Aan de hand van een recent promotieonderzoek laat zij zien dat de op internet en smartphones populaire cognitieve trainingen voor ouderen niet helpen om cognitieve... Lees verder » The post Hoogleraar in dagblad Trouw: Uitstel gehoorapparaat geen goed idee appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Ouderdomsslechthorendheid optelsom meerdere mankementen in het slakkenhuis (Fri, 28 Feb 2020)
Met ouderderdomsslechthorendheid (presbyacusis) krijgen we vroeg of laat allemaal te maken. De een wat eerder dan de ander. Audioloog dr. André Goedegebure gaf naar aanleiding van een grootschalig onderzoek in Rotterdam een lezing over dit onderwerp. Dit deed hij tijdens de winterbijeenkomst van de Nederlandse Verenging voor Audiologie. Het onderzoek laat zien dat meerdere mankementen... Lees verder » The post Ouderdomsslechthorendheid optelsom meerdere mankementen in het slakkenhuis appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Techniek in Oticon Opn S hoortoestellen verbetert selectieve aandacht (Thu, 27 Feb 2020)
Onderzoek laat zien dat de techniek in de Oticon Opn S selectieve aandacht in rumoer verbetert. Dit blijkt uit onderzoek naar de werkzaamheid van de techniek in het toestel met behulp van EEG-metingen. Deze metingen dienden als maat voor aandacht in de hersenen. De onderzochte OpenSound techniek maakt dat niet alleen de spreker aandacht krijgt... Lees verder » The post Techniek in Oticon Opn S hoortoestellen verbetert selectieve aandacht appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen