In het nieuws

Hoorzaken

Cognitieve achteruitgang bij slechthorendheid bij toenemende leeftijd wordt veroorzaakt door wisselwerking factoren (zo, 23 feb 2020)
Dat slechthorendheid en cognitieve achteruitgang hand in hand gaan is inmiddels wel bekend. Ook blijkt er een relatie te zijn met dementie. Maar wat nu precies wat veroorzaakt was nog niet duidelijk. Dr. Marieke Pronk van de onderzoeksgroep Ear & Hearing van Amsterdam UMC – locatie VUmc laat met haar onderzoek zien dat er meerdere... Lees verder » The post Cognitieve achteruitgang bij slechthorendheid bij toenemende leeftijd wordt veroorzaakt door wisselwerking factoren appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Phonak introduceert de Virto Black: een hoortoestel met Bluetooth in de vorm van een oordopje (Fri, 21 Feb 2020)
Het Zwitserse Phonak komt met de Virto Black, een hoortoestel in de vorm van een modern oordopje. Het toestel dat gebruik maakt van de geavanceerde Marvel technologie kan communiceren met alle type telefoons via Bluetooth. Hierdoor is telefoneren en muziekstreamen voor iedere telefoonbezitter mogelijk. Ook werkt de Phonak Virto Black naadloos samen met de Roger... Lees verder » The post Phonak introduceert de Virto Black: een hoortoestel met Bluetooth in de vorm van een oordopje appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Cognitieve gedragstherapie bij behandeling chronische tinnitus werkzaam maar te eenzijdig (Thu, 20 Feb 2020)
Onderzoekers van het tinnituscentrum van de Universiteit van Berlijn vinden het noodzakelijk om bij de behandeling van chronische tinnitus verder te gaan dan cognitieve gedragstherapie alleen. Dat is te lezen in het artikel van onderzoeker Raphael Biehl en collega’s dat staat in ‘Frontiers in Psychology’. Daar waar cognitieve therapie voornamelijk kijkt naar de angst, wanhoop... Lees verder » The post Cognitieve gedragstherapie bij behandeling chronische tinnitus werkzaam maar te eenzijdig appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten Oticon Medical in 2020 (Wed, 19 Feb 2020)
Ook in 2020 organiseert Oticon Medical meerdere cochleair implantaat informatiebijeenkomsten. De eerst volgende is op 27 februari in Eindhoven. Ook op andere data en locaties in Nederland organiseert het bedrijf bijeenkomsten. Een cochleair implantaat (CI) kan een oplossing bieden bij een ernstig gehoorverlies bijvoorbeeld wanneer hoortoestellen alleen niet meer voldoende soelaas bieden. Slechthorenden ervaren de... Lees verder » The post Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten Oticon Medical in 2020 appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Goed zicht ook belangrijk voor goed verstaan (Mon, 17 Feb 2020)
Een goed zicht is belangrijk voor goed verstaan in dagelijkse luistersituaties. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling psychologie van de New Mexico State University in Amerika. De onderzoekers hebben de invloed van het zicht onderzocht op het verstaan in situaties die goed overeenkomen met de dagelijkse praktijk. Luisteraars blijken moeilijkheden bij het verstaan deels... Lees verder » The post Goed zicht ook belangrijk voor goed verstaan appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Verdiepende informatie- bijeenkomsten over cochleair implantaten – Cochlear (Thu, 13 Feb 2020)
Wilt u meer gedetailleerde informatie over ervaringen met cochleaire implantaten (CI’s), de keuzemogelijkheden, randapparatuur en technische achtergronden? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan een verdiepende informatiebijeenkomst over cochleaire implantatie. U wordt verwelkomd door ervaringsdeskundigen die een CI dragen, en een audiologisch specialist van Cochlear. Zij vertellen u meer over de... Lees verder » The post Verdiepende informatie- bijeenkomsten over cochleair implantaten – Cochlear appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Philips hoortoestellen terug van weggeweest (Wed, 12 Feb 2020)
Philips is weer terug op de Nederlandse markt met hoortoestellen onder de naam ‘Philips HearLink’. Philips is daarvoor een samenwerking aangegaan met het bedrijf Demant. Demant is bekend van de hoortoestelmerken Oticon en Bernafon en introduceert in Nederland de nieuwe generatie Philips toestellen. Philips HearLink hoortoestellen De nieuwe Philips HearLink hoortoestellen bestaan uit een compleet... Lees verder » The post Philips hoortoestellen terug van weggeweest appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Bangmakerij – Column naar aanleiding van item over geluidsintensiteit bij concerten in Nieuwsuur (Sat, 08 Feb 2020)
Het was weer de Week van het Oorsuizen. Een mooi initiatief van Stichting Hoormij. Ook dit jaar waren er in de media weer zeer indringende ervaringsverhalen van mensen met tinnitus. Jammer dat er deskundigen zijn die deze week telkens weer aangrijpen om de onnodige bangmakerij de wereld in te helpen over vrijetijdslawaai. De diverse media... Lees verder » The post Bangmakerij – Column naar aanleiding van item over geluidsintensiteit bij concerten in Nieuwsuur appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Bezoekersvraag: Ik ben erg verkouden en hoor slechter en geluiden klinken snel te hard. Hoe kan dat en wat ik er aan doen? (Thu, 06 Feb 2020)
Lezersvraag over Oor en Gehoor HOorzaken heeft de vraag voorgelegd aan KNO-arts Hubert Spoelstra van de Carnegie Clinics in Den Haag. Lees hier onder zijn antwoord. Minder beweeglijk trommelvlies KNO-arts Hubert Spoelstra: “Door de verkoudheid zwelt het slijmvlies in de neus en ontstaat de bekende waterige verkoudheid. Daardoor werkt de beluchting via de Buis van Eustachius... Lees verder » The post Bezoekersvraag: Ik ben erg verkouden en hoor slechter en geluiden klinken snel te hard. Hoe kan dat en wat ik er aan doen? appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen

Onderzoek moet resultaat van cochleair implantaat beter voorspellen (Mon, 03 Feb 2020)
Effect van gehoorimplantaat bij patiënten loopt nog te ver uiteen Emmanuel Mylanus en Wendy Huinck van de afdeling KNO van het Radboudumc hebben een Horizon2020 subsidie van 1 miljoen euro ontvangen voor het MOSAICS project. In dit project worden de bepalende factoren voor een optimale werking van een Cochleair Implantaat (CI) nauwkeurig in beeld gebracht.... Lees verder » The post Onderzoek moet resultaat van cochleair implantaat beter voorspellen appeared first on Hoorzaken.
>> meer lezen